Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Mà¡xima der Nederlanden woont vrijdagochtend 14 oktober in Arnhem de jubileumbijeenkomst bij van de NBvP, Vrouwen van Nu. In Congrescentrum Papendal vindt een bijeenkomst plaats ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de voormalige Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen.

Tijdens de bijeenkomst wordt onder andere aandacht besteed aan de samenwerking tussen de NBvP en vrouwenorganisaties in Benin, Afrika. Leden van de NBvP onderhouden al tien jaar contact met deze organisaties. Zij vertellen over hun opgedane ervaringen en over de noodzaak om vrouwen in Benin te ondersteunen met microkredieten om een eigen onderneming te kunnen starten.

Eveneens op het programma staat het overhandigen van een cheque door mevrouw Ien Vinkenburg-Bos, voorzitter van de NBvP aan voormalig bokser Arnold Vanderlyde, ambassadeur van het Nationaal Fonds Sport Gehandicapten. Een deel van het bedrag van de cheque, dat is ingezameld tijdens het jubileumjaar, wordt besteed aan watersporters met een handicap. Zij krijgen een vakantie op een aangepaste boot aangeboden. Het resterende bedrag van de cheque wordt besteed aan goede doelen in de provincies in Nederland.

Het ochtendprogramma wordt afgesloten met het zingen van het nieuwe NBvP, Vrouwen van Nu-lied.

bron:RVD