Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Mà¡xima der Nederlanden bestelt dinsdagmiddag 27 september de eerste nieuwe kinderpostzegels. Twee kinderen bellen op deze dag aan bij Paleis Noordeinde in Den Haag, het kantoorpaleis van de koningin. Deze eerste bestelling is de officiële start van de landelijke Kinderpostzegelactie 2005.

Het thema van de kinderpostzegels is dit jaar ´Veilig en wel'. Thuis, op school of op straat. Een veilige leefomgeving is niet voor elk kind vanzelfsprekend. Met de opbrengst van de actie steunt de Stichting Kinderpostzegels Nederland jaarlijks honderden projecten in binnen- en buitenland voor kinderen die het niet makkelijk hebben. Bijvoorbeeld voor kinderen die het slachtoffer zijn van geweld, discriminatie of armoede of voor kinderen die ernstig ziek of gehandicapt zijn.

De dag na de eerste bestelling, op woensdag 28 september, gaan in heel Nederland ongeveer 250.000 kinderen uit groep 7 en 8 van bijna 6.000 basisscholen op pad om bestellingen voor kinderpostzegels en wenskaarten te verzamelen.

Op de kinderpostzegels van 2005 staat Nijntje, die dit jaar 50 is geworden. Voor veel mensen is Nijntje een symbool van geborgenheid en veiligheid. Ook haar schepper Dick Bruna is bij de eerste bestelling door Prinses Mà¡xima aanwezig.

bron:RVD

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular