Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Mà¡xima zijn vrijdagmiddag 25 november in het Cobra Museum te Amstelveen aanwezig bij de opening van Love/Romance, de eerste Europese solo-expositie van Dolores Zorreguieta

 

Op deze tentoonstelling wordt een serie recente werken van de New Yorkse kunstenares getoond die geconcentreerd is op liefde en intimiteit. Een aantal werken is door Zorreguieta speciaal voor de tentoonstelling ontwikkeld.

Dolores Zorreguieta werkt sinds 1988 met een grote verscheidenheid aan technieken en media. Op de tentoonstelling zijn onder meer videokunst, monumentale installaties en tekeningen te zien. Ondanks de veelheid aan expressiemiddelen rijgt zich door haar oeuvre een verbindende draad: de ontleding van menselijke relaties.

De tentoonstelling in het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen is voor publiek geopend van 26 november tot en met 26 februari 2006. In de catalogus van de tentoonstelling is een dvd opgenomen met een introductie op Zorreguieta's werk.

Bron:RVD