Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden, Hunne Hoogheden Prinses Marilà¨ne, Prinses Annette, Prinses Anita en Prinses Aimà©e bezoeken vrijdagmiddag 16 december de tentoonstelling Bruiden van Het Loo te Apeldoorn. Naast het bezoeken van de tentoonstelling, geven zij door middel van het aansnijden van een grote taart het startsein van de jaarlijkse kerstpresentatie Kerstmis op Paleis Het Loo.

Deze kerstpresentatie is van 17 december tot en met 8 januari voor het publiek te bezichtigen. De tentoonstelling Bruiden van Het Loo is op 4 november door Prinses Margriet geopend. Op de expositie zijn de bruidsjurken van Prinses Margriet en de prinsessen Marilà¨ne, Annette, Anita en Aimà©e te zien. Naast de vijf bruidsjurken, compleet met sluiers, diademen en bruidsboeketten, is ook de feestelijke kleding tentoongesteld, die gedragen werd bij de voltrekking van het burgerlijk huwelijk. De bruidskledij wordt gecompleteerd met de uniformen en jacquets van de prinsen en de kleding van de diverse bruidskinderen. Ook de knielbank, vervaardigd voor het huwelijk van Koningin Wilhelmina en Prins Hendrik in 1901, maakt deel uit van de expositie.

De presentatie Kerstmis op Paleis Het Loo toont feestelijk gedekte tafels en groenversiering en geeft een indruk van de wijze waarop gedurende 300 jaar in het paleis kerst is gevierd. Zowel binnen als buiten het paleis staan kerstbomen in verschillende stijlen opgesteld. In de paleisvertrekken zijn guirlandes, dennengroen en vele geurende planten en kuipplanten te zien, afkomstig uit de kassen en Oranjerie van Paleis Het Loo.

bron: RVD