Automobilisten die bij werkzaamheden te hard rijden, krijgen tijdens een proef op een informatiebord hun snelheid en kenteken te zien. De proef begint op 4 oktober 2006, op de A58 tussen Heinkenszand en Rilland (Zeeland).

Rijkswaterstaat hoopt dat weggebruikers hierdoor hun snelheid aanpassen. Dit moet bijdragen aan de veiligheid van wegwerkers.

De snelheidscontrole vindt plaats met een mobiel trajectcontrolesysteem. Aan het begin van het werkvak wordt over een afstand van 500 meter de snelheid uitgerekend.

Als een weggebruiker te hard heeft gereden, vermeldt een elektronisch informatiebord zijn gereden snelheid, zijn kenteken en het advies om langzamer te rijden. Dit bord staat ongeveer 120 meter verderop.

Waarschuwing
Bij de proef gaat het er vooral om de weggebruiker te waarschuwen. In eerste instantie worden niet direct boetes uitgedeeld. Het Korps Landelijke Politiediensten kan alsnog besluiten ongeplande snelheidscontroles te houden, waarbij zij wel boetes uitdelen.

Locaties
De A58 is de eerste locatie voor de proef. Het systeem wordt de komende maanden ook op andere locaties opgesteld, waaronder de A2 in Limburg.

Bron: VenW