Een 94-jarige ondernemer die nog steeds de onderneming runt die hij in 1938 begon en een werknemer van 86 die voor een accountantskantoor op de hoogte blijft van de laatste trends in accountancy: vandaag zet Centraal Beheer Achmea Pensioenen de twee oudste ondernemers en de oudste werknemer van Nederland in de bloemetjes.

De heren Sloet (94) uit Almelo en Van der Weij (94) uit Blije ontvangen vandaag tijdens een bijzondere bijeenkomst in Apeldoorn een lang weekend 'proefpensioen' Beiden zijn voor zover kon worden nagegaan, de oudste ondernemers van Nederland. De heer Sloet is op veertienjarige leeftijd gaan werken in het hoveniersbedrijf van zijn ouders en begon in 1938 zijn eigen bedrijf. Nu runt hij de onderneming samen met zijn zoon. De heer Van der Weij heeft een minibussenbedrijf dat binnenkort wordt overgenomen door zijn zoon.
Ook voor de oudste werknemer van Nederland is er een weekeinde 'proefpensioen'. De heer Ruijven (86) uit Purmerend is in deeltijd werkzaam als administrateur bij een accountantskantoor.

'Bejaard' Nederland blijkt actiever dan menigeen denkt, zo blijkt na een oproep van Centraal Beheer Achmea Pensioenen. De verzekeringsmaatschappij is in haar pensioencampagne op zoek gegaan naar de oudste, nog actieve ondernemers en werknemers en stuitte op een groot aantal tachtigers en negentigers die nog volop werken. Voor hen heeft de term 'pensioen' een heel andere betekenis dan voor jongere landgenoten die de huidige discussie volgen over langer doorwerken en de afschaffing van VUT en prepensioen.
Centraal Beheer Achmea Pensioenen interviewde de oudste werknemer en twee oudste ondernemers, maar ook de jongste gepensioneerde van Nederland voor het boekje 'De dynamiek van Pensioen en Verlof'. Hierin staan opvallende opinies over de dynamiek van pensioen en de komst van de levensloopregeling en geven experts hun visie op de ontwikkelingen. Het boek is voor ondernemers en personeelsfunctionarissen gratis te bestellen

bron:Achmea