Als je je huis al een aantal jaren bestaat, kan het gebeuren dat je met minder nette gevel geconfronteerd raakt dan in het begin. Een professionele gevelreiniging is dan belangrijk om te voorkomen dat je de gevel nog meer verslechtert het aanblik nog minder fraai is.

Gevelrenovatie: verwijderen van vuil

Voordat je met renovatiewerkzaamheden begint, moet je de staat van de gevellaag nader bekijken. Het niveau van vuil kan variëren, afhankelijk van de gebruikte bouwmaterialen of het gebied waarin het huis zich bevindt. Gewoon vuil in de vorm van stof kan gemakkelijk worden verwijderd dankzij schoon water, maar om zwaar vuil of groene korstmossen kwijt te raken, is het gebruik van speciale chemicaliën of een hogedrukreiniger vereist. Permanente verwijdering van schimmels, schimmels of algen is belangrijk omdat het niet alleen het uiterlijk van het gebouw schaadt, maar vooral je gezondheid.

Tijd voor een gevelreiniging

Gevels van gebouwen zijn, net als elk ander oppervlak, onderhevig aan vuil. Op sommige gebouwen is vuil beter zichtbaar en op andere minder, maar dit betekent niet dat het er helemaal niet is. Veel verschillende factoren zijn verantwoordelijk voor de afzetting van verontreinigende stoffen op huizen. Dit betekent echter niet dat je elk jaar een gevelreiniging moet laten uitvoeren. Als het tijd is om een gevelreiniging uit te voeren doen, dan vraag je je misschien af of je het zelf kunt doen. Een gevelreiniging zelf uitvoeren kan echter moeilijker zijn dan je denkt.

Professionele gevelreiniging inschakelen

In veel gevallen kan ene gevelreiniging ook veel meer tijd in beslag nemen dan waarop je had gerekend. Daarom is het veel beter om hiervoor specialisten in te huren. Professionele gevelreiniging wordt uitgevoerd door ervaren bedrijven, waarvan de werknemers op hoogte kunnen werken en weten welke reinigingsmiddelen ze moeten gebruiken om de beste resultaten te bereiken.

Welke middelen voor een gevelreiniging

Veel factoren beïnvloeden de vorming van vuil op huizen. Meestal ligt het aan de locatie van het gebouw. Als het dicht bij een drukke weg staat, vooral een onverharde, zal de gevel veel sneller vies worden. Hetzelfde geldt voor een woning gelegen in de buurt van groene gebieden. Veel hangt echter niet zozeer af van de locatie als wel van het materiaal waaruit de gevel is gemaakt. Heel vaak worden de muren afgewerkt met gips, die een structuur hebben waarop vuil zich snel nestelt, maar het is ook erg moeilijk te verwijderen.

Gevelreiniging is altijd noodzakelijk

Ongeacht hoe de muren van het huis zijn afgewerkt, een gevelreiniging is noodzakelijk om vuil te verwijderen, maar ook om te voorkomen dat ze opnieuw verschijnen. Hier is het bijvoorbeeld cruciaal om biocidepreparaten te gebruiken die schimmels en algen vernietigen, die verantwoordelijk zijn voor de invallen die gebouwen ontsieren.

Effectieve gevelreiniging door deskundigen

Er zijn veel gevelreinigers op de markt, maar wanneer ze niet juist worden gebruikt, kunnen ze veel problemen veroorzaken. Het is zeker beter om advies te vragen aan deskundigen of bedrijven die kennis en ervaring hebben in dit soort zaken. Medewerkers van bedrijven die een professionele gevelreinigingaanbieden, kunnen inschatten met welk type gevelbekleding ze te maken hebben, wat de staat van de muren is en de mate van vuil. Hierdoor is het mogelijk om een effectieve gevelreiniging te bewerkstelligen.

 

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular