Prof.mr. Pieter van Vollenhoven verricht donderdag 7 september in schouwburg Kunstmin te Dordrecht de landelijke opening van de Open Monumentendag. Hij doet dit als voorzitter van het Nationaal Restauratiefonds en voorzitter van het Comité van Aanbeveling van de Stichting Open Monumentendag. De Open Monumentendag, in het weekend van 9 en 10 september, heeft dit jaar als thema Feest! en wordt voor de 20ste keer georganiseerd.

Diverse monumenten van feest, ontspanning en vermaak worden tijdens de Open Monumentendag gratis opengesteld voor het publiek, zoals schouwburgen, theaters, bioscopen, cafés, hotels, dorpshuizen en sociëteiten.

Bij de officiële opening treden naast de heer Van Vollenhoven op als spreker de burgemeester van Dordrecht, de heer Ronald.J.G. Bandell, de heer H.J. Rutgers, CEO Bouwfonds, en de heer E.R. van Brederode, voorzitter van de Stichting Open Monumentendag.

Ongeveer 350 gemeenten doen dit jaar mee aan de Open Monumentendag, op zaterdag, zondag of gedurende het gehele weekend. Open Monumentendag trekt jaarlijks tussen de 800.000 en 900.000 bezoekers.

bron:RVD