Vanaf 15 juli zendt de landelijke digitale zender GoedTV in co-productie met lokaalmondiaal elke dinsdagavond om 22.00 uur het programma Bouwen aan een Goede Wereld uit. In het programma neemt presentatrice Georgina Kwakye de kijker mee naar verschillende plekken op de wereld, zoals de cocaboeren in Colombia, duurzaam toerisme in Costa Rica en jonge moeders uit Zuid-Wales en Ethiopië. Bouwen aan een Goede Wereld toont naast items uit de serie Bouwen aan de Wereld van lokaalmondiaal ook de indrukwekkende documentaires uit de bekroonde Life serie van Television for the Environment (TVE).

Bouwen aan de Wereld
Het programmadeel Bouwen aan de Wereld is een magazine dat bol staat van idealen en goede bedoelingen, dat informatief is, opbouwend, realistisch, creatief maar altijd met een glimlach. Een magazine dat toont hoe mensen in Nederland bijdragen aan het behalen van de millenniumdoelen. Dat laat zien hoe individuele mensen bergen verzetten om andere mensen weer aan te zetten hun eigen steentje bij te dragen. Kortom een magazine dat toont hoe Nederland bouwt aan de wereld. Bouwen aan de Wereld onderzoekt hoe fair de producten van Ikea zijn, hoe een maaltijd eruit ziet bij een eerlijke verdeling van al het eten in de wereld en hoe reizigers tijdens hun vakantie kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van hun reisbestemming.
 
Life MDGs in Focus
De Life serie van TVE toont in indrukwekkende documentaires de uitdagingen van globalisering in de 21e eeuw. De films uit het MDGs in Focus project verkennen de moeilijkheden waar ontwikkelingslanden mee worstelen bij hun pogingen om de millenniumdoelen te behalen. Obstakels zijn brain drain waardoor hoog opgeleid personeel uit ontwikkelingslanden naar het westen verdwijnt, de eisen van donoren aan ontwikkelingslanden en de impact van nieuwe WTO regels op de toegang van arme mensen tot betaalbare medicijnen. De Life documentaires tonen deze en andere issues in de films ´Killing Poverty´, ´The Great Health Service Swindle´, ´The Donor Circus´, ´For Richer, For Poorer´, ´Kill or Cure?´ en ´Running on Empty´.
 
Bouwen aan een Goede Wereld is vanaf 15 juli elke dinsdagavond om 22.00 uur te zien op GoedTV.
NOOT VOOR DE REDACTIE

GoedTV zendt dagelijks, 24 uur per dag, landelijk uit met een afwisselende programmering van reportages, (korte) films, praatprogramma´s, actualiteiten en documentaires. GoedTV is overal digitaal in het basispakket via de kabel te ontvangen bij een kleine 5 miljoen kijkers. GoedTV wordt ondersteund door NLkabel, de vereniging van Nederlandse kabelaars. Meer informatie is te vinden op www.goed.tv.
 
lokaalmondiaal maakt tv- en videoproducties en organiseert journalistieke debatten en onderwijsprogramma´s om de betrokkenheid bij internationale samenwerking te vergroten. Meer informatie over lokaalmondiaal en andere reportages zijn te vinden op www.lokaalmondiaal.net.  
 
De met awards bekroonde Life serie van TVE vraagt sinds de eerste serie in 2000 aandacht voor sociale ontwikkeling en globalisering. De serie is in meer dan 18 landen uitgezonden, waaronder Birma, Canada, China, Korea en de USA. Meer informatie over het ´MDGs in Focus´ project is te vinden op http://www.tve.org/mdgsinfocus/. Voor meer informatie over TVE kun je terecht op de ´About TVE´ sectie op http://www.tve.org/network.html

Bouwen aan de Wereld en de films uit het ´MDG in Focus´ project van TVE zijn financieel mogelijk gemaakt door NCDO: www.ncdo.nl

Contact
GoedTV                                                       
Marvin Kooij (Channel Coordinator)         
Tiendweg 8b                                                
2671 SB NAALDWIJK                                     
T 0174-750532                                             
[email protected]                                               www.goed.tv/documenten/press_docs              
Login: goedtv_press
Pass: goedNL08