Deventer kunstfestival Kelderkunst is dit jaar van vier tot en met zeven augustus.
Voor inmiddels de vierde keer bevolken getalenteerde artiesten uit Deventer enkele karaktervolle kelders in de binnenstad, klaar om ontdekt te worden door het grote publiek.Muziek, theater, poëzie en natuurlijk beeldende kunst: dit festival heeft het allemaal!

PODIUMPROGRAMMERING
In 'Swingcafe de Elegast' is op donderdag 4 augustus een muziekpodium met de singer-songwriters Henk van Glabbeek, Jean Nkuru, de band Nixon en de band Spook (www.spooksite.com) in een akoestische set.
Op vrijdag 5 augustus is er in de 'Elegast' een dichterpodium met de dichters/schrijvers: Edwin Zondervan, Martijn van Haaster, Rikus Koops, Francoise Le Griep, Wilco Haarman en Erik Jan Harmens (ovb)
Deze avond wordt afgesloten door dichter/ performer Erik Jan Harmens (www.erikjanharmens.nl)
Op zaterdag 6 augustus heeft Kelderkunst een buitenpodium aan de Wellekade(onder). Hier treden de bands Artic, Laagtevrees (www.laagtevrees.nl), The Fairy Mental Cloggies en Robin Marks(www.robinmarks.nl) op. Planet Orange (www.planetorange.nl) sluit deze Kelderkunstdag af tijdens zonsondergang.
Op ditzelfde buitenpodium is op zondag 7 augustus een Kelderkunstmuziekprogrammering tijdens de grote boekenmarkt. Hier treden de singer-songwriters; Nivo Lo, Gerben Kroeze, Michiel Slee, Ilonka Rooze (www.ilonkarooze.nl), Erwin Nijhoff (www.erwinnijhoff.nl) op.

EXPOSITIES
In de kelder van Antiquariaat 'De Kameleon' aan de Kleine Overstraat 81 exposeren: illustrator Tirza Beekhuis (www.tirzabeekhuis.nl), dichteres en droomgids Mà¡ria Thomas, schilder & schrijver Hans J. Derksen.
In de kelder van de Latijnse School aan het Grote Kerkhof 8 exposeren: designer Plentacy, beeldhouwer Sebiha Demir, beeldend kunstenaar Anne-Mieke Zweers.
In de kelder van Ontwerpbureau Metamorfose aan de Rijkmanstraat 80 exposeren: de kunstenaars Alice and Andrew (www.aliceandrew.de) en schilder J. Mosterd.
In de kelder van Antiekwinkel 'Mona Lisa' aan de Grote Overstraat 21 exposeert het multidisciplinair kunstduo J'ee-haw!(www.jee-haw.nl)
In de kelders van de Athenaeumbibliotheek aan het Klooster 12 exposeren: kunstschilder Baski Ketilsson (www.dit.is/baski), fotografe Femke Teussink (www.femketeussink.nl), Zonman (Edwin Zondervan & Pleun Schuurman, www.zonman.nl), beeldend kunstenaar Dionne Delnoy (www.delnoydelnoy.nl) en geluidsexperimenten van Jeroen Diepenmaat (www.planettoer.com)

stichting Kelderkunst

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular