Het Wereld Sterren Circus viert haar 15 jarig jubileum met de presentatie van Circus Alberto Althoff en enkele speciaal voor u geselecteerde extra top acts in de Rijnhal in Arnhem. Hiermee haalt het Wereld Sterren Circus een fantastisch programma in huis. Internationale acts op hoog niveau vol humor, spanning en sensatie. Stap binnen in een hartverwarmend Kerstdecor met duizenden sfeervolle lampjes, muziek van een live orkest en de onvermijdelijke geur van zaagsel en zand.

Volgens de traditie wordt de Rijnhal rond de kerstdagen omgetoverd tot een schitterend circusdecor in kerstsfeer met dit jaar een heuse circus tent. In de afgelopen jaren liet het Wereld Sterren Circus al zien hoe veelzijdig het circus kan zijn en talloze top acts passeerden dan ook de revue. Tienduizenden bezoekers van alle leeftijden hebben in de afgelopen jaren al genoten van de spectaculaire optredens en shows door internationale artiesten. Al jaren lang staat het Wereld Sterren Circus garant voor een groot familiefeest met daarbij alle traditionele kenmerken die bij een circus horen welke elke keer weer worden aangevuld met vernieuwende optredens. Het jubilerende Wereld Sterren Circus toont in haar ronde rode piste de oudste theaterkunstvormen met vele gezichten. Steeds weer iets nieuws, verrassends en verbazingwekkends.

Het circusprogramma vol spanning en sensatie wordt gepresenteerd door de spreekstalmeester Peter Sonnemans. Een snelle en spectaculaire Stangen Acrobatiek act met verticaal gespannen touwen. De altijd energieke acrobaten van Young Kirgiziya Murat klimmen razend snel naar boven, draaien rond, halen verbazingwekkende stunts uit en laten het publiek in verwondering achter.  De Mexicaanse Christoffer Rodoguell is een echte sfeermaker. Niet alleen wordt er flitsend gejongleerd, maar Christoffer speelt het klaar om zich tijdens zijn act midden tussen het publiek te begeven en toch te blijven jongleren. Hij gebruikt dus niet alleen iedere centimeter van de piste, maar verschijnt ook plotseling halverwege de tribunes, in zijn zoektocht naar zijn in het publiek aanwezige mamma.

 Een dolkomische act met dans en veel swingende muziek van de topclowns van de zeer getalenteerde Harizanov Family. Een Bulgaarse clowns groep die nog ouderwetse circusmuzikaliteit laten zien met acts en reprises waarbij mimiek tot ware kunst verheven is. Harry Harizanov heeft in Bulgarije nog de echte ouderwetse staatscircusschool gevolgd, en dat is duidelijk te zien in al zijn acts.  Bij het Duo Lagroni speelt timing een enorme rol. Zij zetten een indrukwekkende en spannende act met strapaten neer, waarbij Karl en Dominique Lagroni onder andere naar boven klimmen en even later met grote snelheid naar beneden vallen langs de strapaten. En dan speciale aandacht voor een spetterende Blues Brothers act waarin komische acrobatiek een grote rol speelt. Dit nummer heeft vooral uitstraling vanwege de showelementen en comedy caper achtige aanpak. Lachen gegarandeerd!

 Een van de absolute top acts is het huiveringwekkende hoge draad nummer van Young Kirgiziya Murat. Over elkaar heen springen, op de schouders staan, over elkaar heen buitelen en nog veel meer. Als je niet beter zou weten lijkt het alsof ze helemaal niet hoog in de lucht op een draad staan. Angst om te vallen is er niet bij!   Opzwepende dans en veel vuur in een aanstekende limbo act waarbij de zes Kenia Boys, altijd even vrolijk en enthousiast, met indrukwekkende hoogstandjes en een tropische surprise hun geweldige acrobatische kunsten tonen. Piramidebouwen is de Kenia boys wel toevertrouwd en ook dit wordt gebracht met een aantrekkelijke choreografie waarbij je heel wat leuke fotomomenten tegenkomt.

 Claudia Bremlov brengt een zinderende antipode-act, (jongleren met haar voeten). Vol zelfvertrouwen jongleert ze met allerlei vormen cigarboxen en devilsticks. Net als je denkt dat je alles hebt gehad komt er het spannende moment, waarbij ze alle cigarboxen van onderaf van haar voeten afschopt. Iedere keer weer spannend of het nu weer gaat lukken!  Dierenliefhebbers komen aan hun trekken bij een prachtig paarden dressuur nummer en tevens zijn er zebra’s en kamelen van de partij. Ook zal het publiek vol bewondering toekijken hoe onze Sterke man Yussuf met zware gewichten jongleert alsof het veertjes zijn. Achtereenvolgend zie je hem aan de slag met hamers, kogels, vuur en een aambeeld.

Al bij de entree van de Rijnhal bevindt het publiek zich in de wondere wereld van het Kerstcircus en natuurlijk hoort daar een grote nostalgische draaimolen bij en de geur van zand en zaagsel. De sfeervolle betovering wordt de hele voorstelling lang niet verbroken en ontroering en romantiek gecombineerd met ongekende waaghalzerij maken de kerstdagen van 2006 speciaal en onvergetelijk.

bron:Wereld Sterren Circus