Winkeldieven die twee keer worden betrapt, krijgen in Roermond voortaan een winkelverbod van een jaar. Het verbod geldt voor driehonderd winkels in de binnenstad en het Designer Outlet Center. Roermond is de eerste gemeente in Midden-Limburg die een collectief winkelverbod invoert.

Alle ondernemers die aangesloten zijn bij de stichting Samenwerkende Roermondse Ondernemers maken deel uit van het project, dat op 4 januari met een persconferentie van start ging. Zij maken het collectief winkelverbod kenbaar door het plaatsen van een raamaffiche waarop de Roermondse huisregels kenbaar worden gemaakt.

De ondernemers beheren zelf de gegevens van de winkeldieven en zorgen ervoor dat ze onder alle driehonderd deelnemende winkeliers worden verspreid. De winkeliers krijgen via de stichting niet alleen de persoonsgegevens van de winkeldieven, maar ook foto's. Volgens alle betrokken partijen heeft het openbaar ministerie het groene licht gegeven voor deze aanpak. Voorwaarde is wel dat de persoonsgegevens uitsluitend worden gebruikt door de deelnemende winkeliers.
bron:Centrum voor Recht en Veiligheid

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular