Proson, het productiecentrum van Bartiméus te Ermelo is vorige maand verhuisd naar een nieuw bedrijfsgebouw. Voor haar nieuwe magazijn heeft ze vorige week een oogverblindende Yale reachtruck van Wynmalen in gebruik genomen. Proson biedt aangepast werk (Sociale Werkvoorziening) aan mensen met voornamelijk een visuele beperking.

Het nieuwe magazijn van Proson, waar al haar 6 productieafdelingen op aansluiten, fungeert als een spin in het web. Het gebouw laat veel natuurlijk licht toe en heeft korte lijnen naar haar productieafdelingen.

Makkelijk in gebruik
Doorslag in keuze voor de Yale reachtruck was niet alleen de ergonomie, maar voornamelijk de joystick die in het gebruik als heel natuurlijk werd ervaren. Zonder ook maar één woord van uitleg vooraf, stapten de magazijn- en heftruck gecertificeerde Proson medewerkers op de Yale reachtruck en konden er gelijk mee overweg. De standaard ingebouwde veiligheden en als optie meegeleverd camerasysteem geven de bestuurder een extra veilig gevoel.

Het oog van de camera, gemonteerd tegen de binnenkant van een vork, laat de bestuurder, op een ooghoogte gemonteerd scherm, precies zien waar de vorken zich bevinden. Dit bespaart onnodig omhoogkijken en biedt meer veiligheid.
Wynmalen heeft ten tijde van aflevering een extra training verzorgt met cursusmateriaal.