Econtis heeft voor Emmen gekozen als nieuwe locatie voor een proteïnefabriek. Met de realisatie zijn in eerste instantie 42 directe arbeidsplaatsen gemoeid en circa 100 indirectearbeidsplaatsen ondermeer in onderhoud, engineering, transport en logistiek. Het project, met een investeringsbedrag van ruim EUR 9.000.000,--, wordt geïnitieerd door een groep private investeerders afkomstig uit Duitsland en Oostenrijk.

De geproduceerde proteïne, die mondiaal zal worden afgezet, kent diverse toepassingen. Belangrijkste gebruikers zijn te vinden in de voedingsmiddelenindustrie. Proteïne heeft ook verscheidene andere toepassingen, namelijk in de farmaceutische industrie en in de foto- en drukinktenindustrie.

Econtis is de eerste onderneming die wordt gevestigd op het terrein Emmtec Zuid/Rondweg in Emmen. Dit nieuw ontwikkelde terrein is specifiek bedoeld voor bedrijven uit de procesindustrie. Op een kavel van circa 11.000 m2 wordt een productiehal met kantoren gerealiseerd van ongeveer 7.000 m². Bij de inrichting van het terrein is rekening gehouden met uitbreidingsmogelijkheden. Verwacht wordt dat de fabriek medio volgend jaar operationeel zal zijn.

Locatiekeuze
Econtis heeft voor Emmen gekozen vanwege de snelle beschikbaarheid van een uitstekend gelegen bedrijfslocatie met utilities tegen aantrekkelijke condities en vanwege het gunstige investeringsklimaat voor bedrijven in Noord-Nederland. Vestigingsplaatsfactoren zoals, uitstekende bereikbaarheid, een snelle toegang tot zowel het Nederlandse als het Duitse hoofdwegennet en de leefomgeving hebben tevens een belangrijke rol gespeeld. De keuze voor Emmen is tot stand gekomen door gezamenlijk bemiddeling van de gemeente Emmen, N.V. NOM, het Ministerie van Economische Zaken en Emmtec Services.

Alle partijen zijn blij met de komst van Econtis, het bedrijf past uitstekend binnen de economische structuur van Emmen / Noord-Nederland.

bron:NOM

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular