Van vrijdagavond 20 januari tot zondagochtend 5.00 uur hebben de politiekorpsen van Noord-Holland op 19 locaties gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. 1,2 % van de gecontroleerde automobilisten bleek teveel gedronken te hebben.

Tijdens de controles heeft de politie 4065 bestuurders laten blazen en hierbij werden 48 aanhoudingen verricht. Optreden tegen alcohol in het verkeer is een speerpunt in de korpsen van Noord-Holland. Belangrijkste doel is om het aantal aanrijdingen onder invloed van drank terug te dringen. Enkele automobilisten bleken dit weekend zo ernstig onder invloed, dat hun rijbewijs direct is ingevorderd. De hoogste score werd genoteerd in de Gooi- en Vechtstreek. Daar blies iemand 785 ug/l (tot 220 toegestaan). Er werkten 110 politiemensen mee aan de acties.

In Noord-Holland Noord werden 1039 blaastesten afgenomen en dit resulteerde in 19 aanhoudingen (bijna 2%). De hoogste score was hier 660 ug/l. Er werd ondermeer gecontroleerd in Bergen, Heerhugowaard, Hoorn, Enkhuizen, Medemblik, Andijk, Egmond aan den Hoef en De Cocksdorp (Texel).
 
bron:Politie Noord Holland Noord