De provincie Gelderland geeft 80.000 bedrijven de mogelijkheid een jaar lang gratis de OV-Reiswijzer te gebruiken. Met de OV-Reiswijzer kunnen klanten via internet de route per openbaar vervoer naar de bedrijfsvestiging plannen. De OV-Reiswijzer houdt rekening met de laatste omstandigheden, zoals wegopstoppingen en (tijdelijke) wijzigingen van trein- en busverbindingen. Deze week is de provincie begonnen de bedrijven te vragen de OV-Reiswijzer op de bedrijfssite te plaatsen.

Het aanbod van de provincie Gelderland is een van de acties die voortkomen uit het Innovatieprogramma Openbaar Vervoer. Daarvoor heeft het Gelders parlement vorig jaar totaal 16 miljoen euro uitgetrokken. Met dat geld wil de provincie allerlei nieuwe en vernieuwende acties en projecten stimuleren die het openbaar vervoer aantrekkelijker (moeten) maken voor meer reizigers. Eerder zijn al projecten gestart, o.a. voor betere aansluitingen, nieuwe vervoersystemen en speciale kaartjes.

Voor bedrijven is de OV-Reiswijzer aantrekkelijk. Het bedrijf geeft er-mee aan belang te hechten aan de bereikbaarheid per OV. En vooral, de OV-Reiswijzer is de deur-tot-deur-routeplanner voor bus en trein, zodat bezoekers en klanten via de website van het bedrijf de route naar de bedrijfslocatie kunnen plannen. De OV-Reiswijzer is een product van de Reisinformatiegroep, bekend van 0900-9292 en www.9292.nl. Bij de actie met de OV-Reiswijzer die de provincie nu start zijn naast de Reisinformatiegroep ook VCC Oost en de Gelderse kamer van koophandel betrokken.

bron:Provincie Gelderland