Stichting Nationale Boomfeestdag heeft vandaag per provincie de 2 winnaars van het
Nationale Kinder-natuurgeschenk voor Koningin Beatrix geselecteerd. Zij mogen namens hun provincie aanwezig zijn op Paleis Noordeinde en hun boomwens voorlezen aan de vorstin op 16 november aanstaande. Ook zijn er 4 kinderen geselecteerd die een link hebben met Aruba of de Nederlandse Antillen en die namens deze Overzeese gebiedsdelen een boomwens mogen voorlezen aan de jubilerende vorstin.

Kinderen hebben zich op initiatief van Stichting Nationale Boomfeestdag kunnen aanmelden met een boomwens voor de jubilerende Koningin Beatrix. Bij uitverkiezing mogen ze een boom planten in het Beatrix-Jubileumbos te Schijndel. Elke Provincie doet mee en ook de Antillen en Aruba. Er zijn velen mooie ontroerende vriendelijke wensen ingestuurd, maatde allermooiste wens is gemaakt door Reinier Westerduin. Hij mag dan ook namens Overijssel naar Paleis Noordeinde komen, omdat hij als mooiste wens had: "Mijn wens is dat U en deze boom op elkaar zullen lijken. Deze boom is voor iedereen,
we mogen er allemaal onder zitten als de zon schijnt! Ik hoop dat u en de natuur er
zullen blijven voor ons allemaal"

In totaal komen 28 kinderen hun wens voorlezen aan de vorstin en samen met een kinderkoor uit het Brabantse Helvoirt zullen zij na de onthulling van de Beatrix-jubileumboom met Peter Derksen, directeur van de Stichting Nationale Boomfeestdag, HET Boomfeestlied 'Het is Tijd' gaan zingen met als boodschap: frisse lucht is veel waard dan een miljoen! Vervolgens mogen de kinderen ook nog eens op 23 november naar Schijndel komen om in het Beatrix-Jubileumbos de provincie-boom te planten, rondom de Beatrix-Jubileumboom à©n rondom de geboortebomen voor de 5 kleinkinderen van de vorstin. In totaal worden in het Beatrix-jubileumbos 500 bomen geplant namens alle Nederlandse gemeenten, de 12 provincies, de Antillen en Aruba en namens de Eerste en Tweede Kamer.

bron:Stichting Nationale Boomfeestdag