(Persbericht) De geestelijke gezondheidszorg bevindt zich in een tijdvak dat gekenmerkt kan worden als dynamisch en veranderlijk op zowel zorginhoudelijk, financieel als politiek gebied. In de 21ste eeuw opereert de ggz in een meer marktgestuurde omgeving en worden er steeds hogere eisen gesteld aan de zorgprofessional. Tegelijkertijd krijgt de ggz te maken met een groeiende en complexer wordende zorgvraag.

In de instellingen voor ggz werken veel verschillende professionals samen om optimale zorg te verlenen. Psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, verpleegkundigen en vaktherapeuten leveren een cruciale bijdrage aan de kwaliteit van zorg die de instellingen bieden.

PsyQ viert dit jaar dat ze vijf jaar geleden is gestart als specialistische aanbieder in de geestelijke gezondheidszorg. PsyQ heeft inmiddels bewezen dat werken met specialisaties de ggz naar een hoger niveau tilt.

PsyQ loopt voorop bij het toepassen van effectief gebleken, reeds bestaande behandelingen uit binnen- en buitenland en ontwikkelt daarnaast ook zelf nieuwe behandelingen en onderzoekt deze op hun waarde. De landelijke dekking zorgt voor brede kennisdeling enerzijds en een groot bereik van haar doelgroepen anderzijds.

Tijdens dit congres presenteert PsyQ nieuwe ontwikkelingen, richtlijnen en behandelmethodieken die antwoord geven op efficiënt en effectief behandelen en de voordelen van specialistisch werken.

Het congres bestaat uit een ochtend- en een middagprogramma. Het ochtendprogramma gaat dieper in op de politieke en professionele ontwikkelingen binnen de ggz en hoe de toekomst eruit ziet. Het middagprogramma bestaat uit lezingen en workshops van de negen behandelprogramma‘˜s van PsyQ. Zij laten zien hoe specialistisch werken daadwerkelijk vormgegeven wordt in de behandelkamer met de patiënt.

Datum en locatie:
donderdag 2 december 2010 van 09.00 tot 16.30 uur, Congrescentrum Hart van Holland, Berencamperweg 12, 3861 MC Nijkerk

Meer informatie over het PsyQ congresprogramma en het online aanmeldformulier: www.psyq.nl/congres