In RTLnieuws is ten onrechte de suggestie gewekt dat PvdA Tweede Kamerlid Anja Timmer voorstander zou zijn van het invoeren van een auto met chauffeur voor Kamerleden. Uiteraard is dit onjuist en zou een dergelijk voorstel onzinnig zijn. 

Anja Timmer heeft samen met collega's van CDA en VVD enkele maanden geleden het Presidium van de Kamer verzocht te onderzoeken op welke wijze het laat terugreizen veiliger kon worden georganiseerd. Na late debatten is het nu zo dat Kamerleden afzonderlijk op eigen gelegenheid naar huis gaan. Het idee achter het verzoek was om te kijken of niet beter is om te werken met een poulesysteem. De suggestie dat ieder Kamerlid een eigen auto met chauffeur zou moeten krijgen is volkomen uit de lucht gegrepen.

Het Presidium van de Kamer heeft het verzoek doorgeleid naar een werkgroep onderleiding van eerste ondervoorzitter Ten Hoopen. Deze werkgroep houdt zich bezig met de ondersteuning van Kamerleden en fracties. De PvdA vindt dat mocht meer ondersteuning wenselijk zijn, eventuele meer kosten vergoed moeten worden uit de huidige onkostenvergoedingen van de Kamerleden.

bron:PvdA