PvdA wil verbod woekerrente kredietaankopenEen meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat er snel een einde moet komen komen aan het heffen van woekerrentes door sommige banken en kredietverstrekkers. Op dit moment mag er 20,9 procent rente worden geheven over aankopen op afbetaling. PvdA-Kamerlid Frank Heemskerk noemt de hoge rentes problematisch. 'Het leidt tot hoge prijzen voor mensen die al financiële problemen hebben', aldus Heemskerk. 

'Mensen kopen een televisie van vijfhonderd euro, maar betalen er zeshonderd euro voor, en hebben dan geen geld meer voor zaken als eten en de huur.' Heemskerk wil dat creditcardmaatschappijen helemaal afzien van een opslag.

De maatregel moet voorkomen dat mensen in financiële problemen raken. Vooral klantenkaarten van grote winkelketens rekenen hoge rentes voor aankopen op krediet. De PvdA wil een absoluut maximum stellen van 7 à 8 procent.

Vorige week luidden de gemeentelijke volkskredietbanken de noodklok over het groeiende aantal mensen dat onder schulden bezwijkt. In 2004 klopten 39.000 mensen aan bij een gemeentelijke kredietbank om een schuldenregeling te treffen. Dat was ruim 13 procent meer dan in 2003. Ook in de jaren daarvoor steeg hun aantal sterk.
 
bron:PvdAComments are closed.
%d bloggers liken dit: