De Raad van Kerken in Nederland heeft tot nu toe bijna 16.000 euro aan giften toegezegd gekregen. Het geld is bedoeld om het financiële gat te dichten dat ontstaat door de kleinere bijdrage van de Rooms-Katholieke Kerk in 2006. Dat maakte de Raad donderdag bekend.

Volgens de Raad hebben vele tientallen mensen hun steun betuigd aan de oecumenische organisatie. Dat gebeurde via internet (www.steunderaadvankerken.nl), brieven, e-mails en telefoontjes. Algemeen secretaris Ineke Bakker noemt in de verklaring alle reacties 'hartverwarmend'.
In het openbare gasteboek van de internetpagina tonen veel bezoekers zich bezorgd om de problemen van de Raad. ''De Raad van Kerken heeft mijn stem! Het wordt/is tijd voor nieuwe bevlogenheid!'', schrijft een mevrouw. Andere bezoekers zijn milder in hun oordeel. ''Omdat oecumene geen hobbelpaard is, moet dus wél gevoed worden'', vindt een ander.
De Rooms-katholieke kerk maakte onlangs bekend haar bijdrage aan de Raad van Kerken te verminderen van 110.000 naar 30.000 euro. Hierdoor komt de Raad in ernstige financiële problemen. De Rooms-katholieken onderzoeken nog wel de mogelijkheid extra geld beschikbaar te stellen, maar de kans dat dit geld er daadwerkelijk komt, is klein. Volgens de verklaring werkt de Raad aan een 'nieuwe koers en nieuwe prioriteiten om het werk van de oecumene voort te zetten'.
Bron: IKON