Rabobank Nederland gaat haar autoleaseregeling vergroenen. 'We hebben als duurzame bank een naam hoog te houden, dus is het niet meer dan vanzelfsprekend dat we paal en perk stellen aan de groeiende aantallen vervuilende auto's. Door de vergroening van de leaseregeling willen we als Rabobank een steentje bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot', aldus Hans ten Cate, binnen de raad van bestuur van Rabobank Nederland verantwoordelijk voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hij zei dit vanmiddag tijdens de presentatie van het Maatschappelijk Jaarverslag 2004 van de Rabobank. De Rabobank is het eerste grote bedrijf in Nederland dat een dergelijke regeling invoert. 

Het aangescherpte autoleasebeleid geldt voor alle medewerkers van Rabobank Nederland, inclusief directeuren en raad van bestuur. Komt een medewerker in aanmerking voor een nieuwe leaseauto, dan krijgt hij de keuze uit de auto's met de meest 'groene' energielabels: 'A', 'B' en 'C'. Deze auto's per categorie zijn zuiniger dan gemiddeld. Tevens worden nieuwe lease-auto's met dieselmotor vanaf 1 januari 2006 van een roetfilter voorzien. Op dit moment rijden er bij de Rabobank circa 4.800 leaseauto's rond, waarvan 1.400 bij Rabobank Nederland. Uitgangspunt van de nieuwe autoleaseregeling is dat de leaserijders hun lopende leasecontracten mogen uitdienen. In 2005 lopen 385 van de 1.400 contracten af. De laatste contracten lopen in 2009 af. 
 
Dit duurzame mobiliteitsconcept wordt nu door De Lage Landen en de Rabobank samen uitgewerkt, met de bedoeling dit in de toekomst ook in de dienstverlening aan haar klanten te kunnen aanbieden. 

bron: Rabobank