De Rabobank heeft zich tot en met 2008 als official supplier verbonden aan NOC*NSF. Erica Terpstra, voorzitter van NOC*NSF, en Piet van Schijndel, lid van de raad van bestuur Rabobank Nederland, hebben vandaag in het Olympisch stadion te Amsterdam het contract getekend.

Het suppliership biedt de Rabobank goede kansen in de komende vier jaar haar positie als dà© bancaire dienstverlener van sportend Nederland verder uit te bouwen. Terpstra is verheugd met de komst van de Rabobank: 'Wij zijn er trots op dat de Rabobank als grootste sportsponsor van Nederland nu ook echt Olympisch gaat.'
 
'De kennis en kunde die de Rabobank als onze supplier op het terrein van begeleiding bonden, sportsponsoring, communicatie en het bankwezen ter beschikking stelt, kan NOC*NSF zeker versterken', vervolgt Terpstra. 'Eigenlijk horen de Rabobank en NOC*NSF al sinds jaar en dag bij elkaar. Des te mooier dat we die situatie nu ook concreet kunnen gaan omzetten in een samenwerkingsverband!'
 
Als huisbankier was de Rabobank al verbonden aan NOC*NSF. Door zichzelf zichtbaarder en aantrekkelijker te positioneren naar de sportconsument gaat de Rabobank haar leidende positie in de Nederlandse sport verder uitbreiden. "Het suppliership betaalt zich terug in ruime zichtbaarheid en biedt ons een platform voor (relatie)marketing. Tevens geeft het ons een platform om onze onderscheidende merkwaarden Toonaangevend, Dichtbij en Betrokken verder uit te dragen," aldus Van Schijndel. "Op lokaal niveau vinden vele gesponsorde activiteiten plaats. Op dit vlak kunnen we echter nog cement tussen de stenen gebruiken en dient het suppliership als bevestiging en versterking van deze bestaande projecten."
 
Het suppliership biedt de Rabobank uitstekende kansen voor commerciële toepassingen. Momenteel heeft de Rabobank al diverse producten in haar assortiment voor het verenigingsleven, zoals onder andere het verenigingspakket en de Rabo Hockey Bonus voor de financiering van kunstgrasvelden. Ook beschikt de Rabobank over de nodige expertise op het gebied van bancaire dienstverlening aan topsporters.
 
Momenteel is de Rabobank partner van drie grote sportbonden, de hockeybond, de wielren unie en de hippische sportfederatie. Binnen deze sportbonden zet de Rabobank zich intensief in om zowel de top- als de breedtesport en de talentenontwikkeling te ondersteunen.
 
bron:NOC*NSF