Onder de naam RaboDirect opent de Rabobank dinsdag als eerste Nederlandse bank een internetbank in Ierland. Ierse klanten kunnen een spaarrekening openen, beleggingsfondsen kopen en op termijn ook andere financiële producten afnemen. De groeiende Ierse economie en het toenemend internetgebruik zijn voor Rabobank redenen voor de lancering van een internetbank. Daarnaast krijgen veel Ieren vanaf volgend jaar van de overheid een forse premie uitgekeerd op hun vrijvallende spaartegoeden. Ook zij vormen een belangrijke doelgroep voor RaboDirect.

De Rabobank is al vele jaren actief in Ierland als zakenbank. Via de overname van ACCBank, begin 2002, richt de Rabobank zich daar op vermogende particulieren en het midden- en kleinbedrijf. RaboDirect is een uitstekende aanvulling op de bestaande bancaire diensten van ACCBank, voor klanten die hun bankzaken on-line op efficiënte wijze willen regelen, 24 uur per dag, 7 dagen per week. 
 
Met de lancering van RaboDirect gaat de Rabobank de concurrentie aan met de traditionele banken die een lage spaarrente uitkeren. De internetbank biedt Ierse spaarders een aantrekkelijke rente van 3 procent. De grote Ierse banken hanteren een tarief van minder dan 1 procent. De hogere rentevergoeding van RaboDirect is mogelijk vanwege het ontbreken van hoge overheadkosten. RaboDirect heeft een klein kantoor met 12 medewerkers in Dublin en maakt gebruik van de infrastructuur en ervaring die de Rabobank de afgelopen tien jaar heeft ontwikkeld voor het internetbankieren in Nederland en België. De Rabobank is met 1,9 miljoen actieve klanten de grootste internetbank in Europa. 
 
bron:Rabobank