Alle 4800 medewerkers van Rabobank met een lease-auto hebben sinds kort een NS-Business Card. Met de card kan gemakkelijk, voordelig en milieuvriendelijk met de trein worden gereisd. De business card past goed in het MVO-beleid van de bank. De Rabobank wil haar autorijdende medewerkers een bewuste keuze laten maken: soms de auto, soms de trein.

Steeds meer bedrijven bieden hun medewerkers de keuze tussen de auto en de trein. Organisaties als Cap Gemini, Universiteit Wageningen en Twijnstra en Gudde gingen de Rabobank voor. Gebruikers van de NS-Business Card kiezen vooral de trein als zij nog wat werk willen voorbereiden, als zij files of parkeerproblemen verwachten of als het einddoel dichtbij het station ligt. De variabele kosten van een leaseauto zijn vergelijkbaar met de kosten van een treinkaartje.
Over de NS-Business Card
Met de NS-Business Card boeken medewerkers telefonisch of via internet hun treinreis en eventuele taxirit en kunnen zij gebruik maken van de meeste P&R parkeerplaatsen. De werkgever ontvangt maandelijks een gespecificeerde factuur, waardoor administratieve rompslomp met declaraties wordt voorkomen. In de daluren reizen Business Cardhouders met 20% korting.

bron:NS