Radio Waddenzee begint deze week met testuitzendingen via 1602 AM. Het radiostation richt zich op toerisme in Noord-Nederland in het algemeen en de waddeneilanden in het bijzonder. De testuitzendingen zijn met beperkt vermogen, uiterlijk 1 juli het is het radiostation op vol vermogen volledig operationeel. De AM-zender is dan te beluisteren in Noord- en Midden-Nederland.

De oorspronkelijke planning van exploitant Pan European Radio BV was om de toeristenzender al in de zomer van 2004 in de lucht te brengen. De procedures voor het verkrijgen van een bouwvergunning voor zendmasten bleken ingewikkelder dan was voorzien. Begin deze maand zijn de zendmasten geplaatst nabij Finkum in Noord-Friesland en daarom kunnen de testuitzendingen nu beginnen.

muziek, nieuws en informatie

Radio Waddenzee brengt dagelijks van 07.00 tot 19.00 uur muziek, nieuws en informatie voor de miljoenen toeristen die jaarlijks in Friesland, Groningen, Drenthe en de kop van Noord-Holland komen. De luisteraars worden op de hoogte gebracht van de vele mogelijkheden die er op toeristisch gebied zijn. Maar ook actuele zaken zoals verkeersinformatie, veerdienstregelingen, evenementen en watersportzaken komen uitgebreid aan de orde. Internationaal, nationaal en lokaal nieuws houdt vakantiegangers en uiteraard de inwoners van de regio op de hoogte van actuele gebeurtenissen.

Radio Waddenzee is te beluisteren via AM 1602 Khz (188 meter) en via www.radiowaddenzee.nl

In de avond en nacht (19.00 - 07.00 uur) is via de zender te luisteren naar Radio Seagull, een internationaal muziekstation.

bron:Radio Waddenzee

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular