Aanstaande zondag 26 juni omstreeks 09.00* uur is in de Harlinger haven de aankomst van het voormalige Engelse lichtschip Barocca. Het schip wordt via Noordzee en Waddenzee naar de nieuwe bestemming gesleept. Radio Waddenzee, de toeristenzender voor Noord-Nederland in het algemeen en de waddeneilanden in het bijzonder, gaat het schip gebruiken als studio en kantoor.

In het voorjaar en de zomer ligt het schip 'buitengaats' op de Waddenzee, in najaar en winter ligt de Barocca in de Harlinger haven. Het schip wordt multi-functioneel. Naast radiostudio en kantoorruimte komt er aan boord bijvoorbeeld een expositieruimte, vergaderfaciliteiten (top meeting: 's morgens zware bespreking en 's middags gezamenlijk een hengeltje uitgooien) en trainingsmogelijkheden voor jongeren die later graag zeeman willen worden.
 
Na aankomst in Harlingen wordt het schip eerst grondig gerenoveerd. Van binnen wordt alles aangepast aan de eisen van deze tijd. De buitenkant wordt teruggebracht in de oorspronkelijke staat. Het duurt daarom zeker nog enkele maanden voordat het schip operationeel is.
 
De medewerkers van Radio Waddenzee en de directie van Pan European Radio BV zijn echter nu al erg blij met hun aanwinst en zullen dan ook vol trots zich zondag de Harlinger haven laten binnenslepen.
 
Radio Waddenzee zendt momenteel testprogramma's uit via 1602 Khz AM (middengolf).

bron:Alkmaar Lokaal