Door aanrijding tussen twee vrachtwagens ontstond woensdagmorgen 21 juni een grote ravage op de kruising Noordermorssingel/Morsweg in Rijssen. Een 20 jarige vrouw uit Eibergen reed omstreeks 06.00 uur vanuit de richting Nijverdal met een vrachtwagen op de Morsweg. Zij was even afgeleid en zag te laat de middengeleider. De vrouw reed de geleider links voorbij. De vrachtwagen kwam in de linker berm terecht, schoot door, ramde een lichtmast en botste vervolgens tegen een oplegger van een andere vrachtwagen, die van links vanaf de Noordermorssingel naderde. Deze vrachtwagen werd bestuurd door een 35 jarige man uit Enter.

De 35 jarige vrachtwagenchauffeur naderde de kruising vanaf de Noordermorssingel en stond nagenoeg stil toen hij de andere vrachtwagen van rechts op zich af zag komen. Hij bedacht zich geen moment en gaf gas zodat de vrachtwagen niet tegen de cabine maar tegen de oplegger botste. Beide bestuurders werden door het ambulancepersoneel onderzocht en hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Door de aanrijding was op het kruispunt een grote ravage ontstaan en moest de weg worden afgezet. Beide voertuigen raakten total loss. De berging van de voertuigen alsmede het schoonmaken van de rijbaan namen enige tijd in beslag. Door goede samenwerking van de diverse instanties was omstreeks 10.30 uur alles opgeruimd en kon de weg weer vrijgegeven worden.
 
bron:Politie Twente