(EMEA Persberichten) Een Ontslakkings-Retraite gebaseerd op de historische wijsheid van de vader van de geneeskunde - Hippocrates - "Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding."

Palma de Mallorca, Spanje, 11 Augustus 2010

Het Hippocrates Gezondheidsinstituut in Florida, Verenigde Staten, wordt beschouwd als 's werelds grootste kuuroord en wordt gerund door artsen en wetenschappers. De methode die hier gehanteerd wordt is "levend voedsel", oftewel het Raw Food dieet. De filosofie van het Hippocrates Instituut is gebaseerd op de overtuiging dat een zuiver enzym-rijk dieet, aangevuld met positief denken en niet-invasieve therapieën, essentiële elementen zijn op de weg naar een optimale gezondheid.

Spa in Spain is trots te kunnen aankondigen dat zij, in samenwerking met Beverley Pugh, de eerste Hippocrates Health Instructrice in Spanje, een unieke Ontslakkings-Retraite in Mallorca hebben opgezet welke gebaseerd is op de principes van de ¨Hippocrates Health Raw Food methode¨.

Wat is ¨Raw Food¨?
Raw Food, oftewel rauw voedsel is voedsel dat niet gekookt is boven de 40ºC, en daarom dus nog steeds rauw is, bijvoorbeeld in zijn oorspronkelijke staat. Elke temperatuur boven de 40ºC ¨kookt¨ het voedsel officieel, waarbij alle enzymen gedood worden. Het zijn de enzymen die het voedsel levend maken en zijn nodig om het voedsel goed te kunnen verteren. Wat tevens ook ontbreekt in gekookt voedsel is zuurstof, een aanzienlijke hoeveelheid vitaminen, mineralen en water, allen belangrijke voedingsstoffen om een sterk en gezond lichaam op te bouwen en te onderhouden.

Raw Food wordt soms ook wel 'levend voedsel' genoemd, omdat de voedingsstoffen niet gedood of vernietigd zijn door warmte. Het woord Raw Food verwijst speciaal naar voedsel dat nog steeds ¨leeft¨ en ¨groeit¨ wanneer het wordt gebruikt, zoals bijvoorbeeld gekiemde zaden en spruiten, gekiemde peulvruchten, wilde groene kruiden, tarwe gras en algen. Het Raw Food dieet omvat geen broodgranen, rijst, pasta of een verwerkte product uit blik of uit de vriezer.

Beverley Pugh zegt "We zijn wat we eten," en vervolgt: "Wat we aan voedsel tot ons nemen is nog nooit zo belangrijk geweest. We zouden veel meer ¨Levend Voedsel¨ moeten eten, voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen en vitamines die ons lichaam fitter en sterker maken. Sinds dat ik zelf het Raw Food dieet volg barst ik van de energie en ben ik nooit meer ziek. Het raw food dieet wordt gebruikt om te ontslakken en gewicht te verliezen, maar wordt ook gebruikt om ernstige ziekten te genezen ¨.

Wat is ontslakken?
Elke dag worden we blootgesteld aan externe gifstoffen uit onze omgeving en interne gifstoffen die geproduceerd worden als bijproduct van onze spijsvertering en stofwisseling. Gelukkig zijn onze lichamen over het algemeen prima in staat deze slechte stoffen te filteren voordat ze effect hebben op ons lichaam. Maar wanneer het lichaam meer dan gemiddeld wordt blootgesteld aan giftige stoffen, misschien vanwege een stressvolle of niet zo gezonde levensstijl, zou het goed zijn om het lichaam van tijd tot tijd een handje te helpen met het ontgiften en reinigen van het lichaam van binnenuit. Simpel gezegd, een Ontslak- of Detoxkuur geeft het lichaam een boost in de strijd om zich te ontdoen van alle slechte stoffen en helpt het lichaam gezond te houden.

Een Detoxkuur werkt op twee manieren. Aan de ene kant stop je met het eten en drinken van alles wat de optimale werking van het natuurlijke reinigingsproces in de weg staat, zoals alcohol en suiker. Aan de andere kant verhoog je de inname van voedsel en vloeistoffen die het lichaam juist helpen zich te ontdoen van gifstoffen.

Waarom is een Raw Food Ontslakkingskuur zo effectief?
Een Raw Food dieet is uitermate effectief om het lichaam te ontgiften. De verse sappen gemaakt van kiemgroente en tarwegras zitten boordevol chlorofyl dat een diep effect heeft op het ontgiften van het lichaam. Chlorofyl neutraliseert gifstoffen in het lichaam, helpt de lever te zuiveren en verbetert problemen met de bloedsuikerspiegel.
Tarwegras- en kiemgroentesappen zijn vele malen effectiever in ontslakking van het lichaam dan bijvoorbeeld sappen gemaakt van andere vruchten en groenten. Dr Earp Thomas van het Hippocrates Gezondheidsinstituut, zegt dat 15 pond tarwegras equivalent is aan 350 pond wortelen, sla, selderij, enzovoort!

Raw Food Ontslakkings-Retraite op Mallorca
Beverley is de eerste van de slechts twee Hippocrates Gezondheids instructrices in Spanje, maar ze is ook een Reiki-master, een Rebirther, een reflexoloog, een gecertificeerde Living Foods chef-kok en een lifestyle coach. Zij heeft over de hele wereld trainingen gegeven.

In samenwerking met SIS Spa In Spain heeft Beverley al haar ervaring verpakt in een prachtig 1 week durend Ontslakkings-Retraite, waarin zij mensen leert hoe ze in hun leven kunnen investeren voor een gezonde toekomst. Dit Raw Food en Sapvasten programma gecombineerd met yoga, wandelingen en een massage zorgt ervoor dat de gasten met een energiek gevoel, met een gevoel van kalmte en met een nieuwe kijk op het leven de retraite verlaten!

SIS Spa In Spanje organiseert vanaf oktober 2010 elke maand een Retraite. De groepen zijn klein van 4 tot een maximum van 10 personen, waardoor het persoonlijke blijft en niet al te druk.

Bezoek www.spa-in-spain of neem contact met ons op via onderstaande contactgegevens om meer te weten te komen over deze unieke Ontslakkings-Retraite of om jouw plek alvast te reserveren!

Voor meer informatie:
SIS Spa in Spain
Neel & Femke Steenbakkers
Tel: +34 666 290 307 / 689 073 451
Mail: [email protected]
Web: www.spa-in-spain.com