"Het kabinet en de Nederlandse bevolking leven intens mee met allen die door deze afschuwelijke terreurdaden zijn getroffen." Dat heeft minister-president Balkenende gezegd in reactie op een reeks aanslagen in Londen.

De volledige verklaring van minister-president Balkenende luidt:

'In Londen zijn mensen omgekomen en mensen gewond geraakt als gevolg van een reeks aanslagen op metrostations en bussen. Het kabinet en de Nederlandse bevolking leven intens mee met allen die door deze afschuwelijke terreurdaden zijn getroffen. Dat medeleven is ook aan minister-president Blair overgebracht.

Deze gebeurtenissen tonen wederom aan dat voortdurende intensieve aandacht nodig is bij de strijd tegen terrorisme. Terrorisme is een kwaad dat alle landen van Europa kan treffen. Krachtige samenwerking in de Europese Unie en wereldwijd is cruciaal om dit kwaad het hoofd te bieden.

De aanslagen waren gepland op het moment dat wereldleiders afspraken maken over de aanpak van wereldwijde problemen als armoede en klimaatverandering. Het gesprek daarover moet doorgaan. Het kabinet steunt de inzet van minister-president Blair en de andere deelnemers aan de G8 om deze belangrijke besprekingen voort te zetten.'

bron:RVD