MrBookmaker.com heeft een belangrijke overwinning behaald in de juridische strijd tegen Real Madrid en zijn sterspelers Beckham, Zidane en anderen. Real had namelijk verschillende processen aangespannen tegen MrBookmaker.com en andere belangrijke Europese bookmakers wegens gebruik van de namen en foto's van de club en zijn spelers. Op 8 juli viel de uitspraak: de voorzitter van het Hof van Parijs verklaarde dat MrBookmaker.com de namen en foto's niet gebruikt voor commerciële doeleinden, maar alleen om informatie te geven over de weddenschappen die het aanbiedt tijdens sportevenementen.

Didier Dewyn, Group Chief Executive van MrBookmaker, geeft commentaar vanuit Malta: 'Dit is een belangrijk precedent voor alle vergelijkbare rechtszaken die momenteel lopen in België, Frankrijk en Duitsland. Real & Co maakten een belangrijk publiek statement door gereputeerde aanbieders van sportweddenschappen op internet zoals MrBookmaker.com gerechtelijk te vervolgen, maar krijgen nu zelf een gele kaart van de scheidsrechter.

Aangezien Frankrijk inzake naam- en portretrecht à©à©n van de strengste wetgevingen heeft van Europa, verwacht ik dat ze ook in andere rechtssystemen een rode kaart aangesmeerd zullen krijgen'. En hij vervolgt: 'MrBookmaker.com is een belangrijke sportsponsor in Frankrijk en de Benelux, en we hopen dat in de toekomst te blijven, dankzij win-win partnerschips met sportclubs en -verenigingen.' PSV en Juventus, die zich enkele weken geleden aansloten bij het standpunt van Real Madrid, kunnen nu hun aanspraak op een financiele vergoeding dus ook wel vergeten.

bron: Mr.Bookmaker.com