Een team van 15 rechercheurs is op dit moment fulltime bezig met het onderzoek naar de daders van de gewapende overval op een geldtransportauto in Stein op woensdag 6 juli 2005.

Die middag werd omstreeks 16.35 uur het waardetransport op de Industrieweg in Stein klemgereden door twee personenauto's, te weten een grijze BMW 318 met een Belgische nummerplaat en een witte Audi 80 (oud model), die was voorzien van een Luxemburgse kentekenplaat.

De gemaskerde inzittenden van deze voertuigen probeerden met geweld in de gepantserde auto te komen maar dat mislukte. Na hun mislukte poging vluchtten de overvallers weg in een blauwe Audi 6 Avant (stationcar), eveneens met een Luxemburgse kentekenplaat. Opvallend aan dit voertuig was dat de kentekenplaat aan de achterzijde maar aan à©à©n schroefje vastzat en daardoor schuin op de auto zat.

Uit getuigenverklaringen is inmiddels gebleken dat de hierboven beschreven personenauto's al vanaf 15.00 uur, maar mogelijk nog eerder, in Stein en directe omgeving hebben rondgereden en/of stilgestaan. De inzittenden van deze voertuigen waren toen nog niet gemaskerd.

Het rechercheteam is dringend op zoek naar getuigen die de auto's voorafgaand aan de overval, in Stein en omgeving hebben zien rijden en/of zien stilstaan. Mogelijk dat deze getuigen belangrijke informatie kunnen geven over het signalement van de inzittenden. Getuigen worden verzocht te bellen met 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Daarnaast heeft het team intensief contact met de Belgische autoriteiten en wordt momenteel onderzoek verricht naar de herkomst van de bij de overval gebruikte voertuigen. Het sporenonderzoek aan deze voertuigen is nog in volle gang.

bron:Politie Limburg-Zuid

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular