Spelende kinderen hebben zondagmiddag (29/1) rond 16.30 het dode lichaam van een pasgeboren baby aangetroffen in een visvijver aan de Torontostraat in Doetinchem.
De omgeving werd direct met medewerking van de brandweer afgezet en de technische recherche is een uitgebreid sporenonderzoek gestart. Bij dit technische onderzoek is ondersteuning verleend door medewerkers van het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) In de loop van de nacht is het lichaampje geborgen.

Zondagavond is een rechercheteam opgestart en maandag 30/1 wordt het buurtonderzoek waar zondagavond mee begonnen werd, voortgezet. Maandag 30/1 gaat ook het porenonderzoek van de technische recherche verder. Vanaf ongeveer 13.00 uur zal een groep van ongeveer 10 ME-ers het park rondom het water van de visvijver, genaamd de “ Kapperskolk”, worden doorzocht op eventuele sporen of voorwerpen die in verband gebracht kunnen worden met het aantreffen van het babylichaam.
Het rechercheteam is op zoek naar tips en informatie. Getuigen die in de afgelopen tijd iets opvallends hebben gezien nabij de vindplaats van het lichaampje of daarover informatie hebben worden verzocht te bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800 – 7000
bron:Politie Noord en oost Gelderland