De Rechtbank Alkmaar heeft bij wijze van experiment een internet hotspot in gebruik genomen. Bezoekers van het gerechtsgebouw hebben vanaf nu in de wachtruimten en advocatenkamer draadloos toegang tot het Web. Met de proef wil het bestuur van de rechtbank de dienstverlening uitbreiden aan professionele procespartijen en burgers die wachten op het afroepen van hun zaak.

Bezoekers hebben een laptop of notebook met Wi-Fi kaart nodig om de snelle internetverbinding te kunnen benutten voor ontspanning of voor werk. Ze kunnen bijvoorbeeld hun e-mail doornemen of informatie opzoeken. Aan het gebruik van de hotspot zijn geen kosten verbonden. De hotspot breidt ook de dienstverlening aan journalisten uit. Zij krijgen de beschikking over een breedband adsl-verbinding voor de verzending van tekst, beeld en geluid naar de redactie.

Gedragscode
Toegang tot het internet is alleen mogelijk tijdens kantooruren. Nadat gebruikers contact hebben gemaakt met het draadloze netwerk, wordt hen gevraagd akkoord te gaan met een gedragscode. Hierin staat onder meer dat de gebruiker van de hotspot op geen enkele wijze schade aan de rechtbank, bezoekers of anderen toebrengt en niet handelt in strijd met wettelijke regels.

bron:Rechtbank Alkmaar