Persbericht

Haarlem, 26 november 2012 - Schneider Electric bereikte in het derde kwartaal van 2012 een recordomzet van 6.099 miljoen euro. Dit is een verhoging van 7,1 procent gebaseerd op de huidige koers. De organische groei daalde met 1,9 procent. Deze daling wordt deels veroorzaakt doordat er minder dagen werd gewerkt.
 
Schneider Electric heeft een succesvol derde kwartaal achter de rug. Ook de resultaten over de eerste drie kwartalen van 2012 zijn positief. In de eerste negen maanden van 2012 bereikte het bedrijf een omzet van 17.507 miljoen euro, een vermeerdering van maar liefst 9,2 procent. De positieve cijfers zijn te danken aan stabiliteit en groei in China, Amerika en opkomende markten. Bovendien hebben acquisities en valuta-effecten een grote rol gespeeld.
 
Marcel Spijkers, Managing Director van Schneider Electric in Nederland: 'We zitten op koers om dit jaar een recordomzet te behalen. De integratie van recente acquisities, waaronder Telvent, Leader & Harvest en Luminous, dragen voor 146 miljoen euro bij aan de winst. De organische groei in het derde kwartaal laat de tegenstelling in de verschillende regio's zien. Alhoewel Europa nog steeds een moeilijke markt is, blijft de situatie in China stabiel en tonen Amerika en opkomende economieën veerkracht. We blijven ons focussen op prijs, kostenbeheersing en verdere efficiency van de supply chain en gaan door met de uitrol van ons strategisch 3-jaren programma 'Connect', dat loopt tot 2014. De verwachting is dan ook dat we het EBITA doel over 2012 van 14 naar 15 procent omzetgroei bijstellen.'
 
Bekijk hier het volledige persbericht (Engels)

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2011 hebben ruim 130.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 22,4 miljard euro. Onder het motto 'make the most of your energy' helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.
www.schneider-electric.nl

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform