Zondag 2 oktober is de laatste dag van het speelseizoen 2005 in Linnaeushof. Tot die tijd houdt Europa's grootste speeltuin een bijzondere actie. Grootouders die met hun kleinkinderen in het weekend het recreatiepark in Bennebroek bezoeken, mogen gratis naar binnen. Zo kunnen oma's en opa's met volle teugen genieten van het speelplezier van hun kleinkinderen of samen spelen in een van de vele attracties.

Linnaeushof in Bennebroek heeft ruim driehonderdvijftig speeltoestellen en attracties en trekt daarmee jaarlijks ruim driehonderdduizend bezoekers. De laatste aanwinst is de drie meter hoge en bijna tweehonderd meter lange Monorail. In het recreatiepark zijn verder onder meer kabelbanen, trampolines, waterfietsen, motorskelters, funny-wheels, hobbelfietsen, midgetgolfbanen en een superglijbaan. Spectaculair zijn het elf meter hoge Piratennest, het Pioniersdorp en een van Europa's grootste luchtkussens.

De grote variëteit aan speeltoestellen is opgedeeld in speelzones voor kleine en grote kinderen. Zo is er een afgeschermde peuter- en kleuterspeeltuin met schommel-, draai- en klimtoestellen. Naast een grote zandspeelplaats met gravers en kiepkarren is er een educatief verkeersdorp met kinderfietsjes. Voor de allerkleinsten is er Dreumesland: een veilige speelomgeving met minispeeltoestellen. Grotere kinderen leven zich uit in de speel-sportiefhoek met de klimwand, skaterail en skiswing.

Bij warm weer is de waterspeeltuin open met toestellen zoals de waterwip, de waterspuitfiets en watertuimelbollen. Als het regent biedt Linnaeushof vele mogelijkheden in de overdekte speeltuin met minicars, luchtskelters, lachspiegels, een schaduwkamer en een speelkasteel met griezeljungle. Speciaal voor mindervalide kinderen zijn er rolstoeltoegankelijke speeltoestellen zoals een wip, draaimolen en zandspeelhuis. Uniek is de rolstoeltoegankelijke attractie De Uitdaging met hindernisbruggen, speelhuisjes en allerlei spelletjes.

bron:De Linaeushof

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular