Origami van de Duitse designer Matthias Demacker voor Van Esch is onderscheiden met een Red Dot Design Award in de categorie Product Design. Deze internationaal erkende Duitse designprijs, in het leven geroepen door Design Zentrum Nordrhein Westfalen, wordt jaarlijks toegekend aan uitmuntend design.
Demacker (1970) liet zich voor het ontwerp van bank en tafel letterlijk inspireren door origami. ,,Ik heb geprobeerd deze Japanse vouwkunst te vertalen naar een meubel met een fragiel en elegant uiterlijk dat stevig genoeg is voor dagelijks gebruik.” Met behulp van papieren schaalmodellen zocht hij naar de juiste verhoudingen.

De kracht van Origami schuilt in het beeld: tafel en bank ogen zó fragiel dat praktisch gebruik onmogelijk lijkt. Maar uitgevoerd in aluminium blijken beide producten verrassend degelijk. Het toegepaste materiaal doet bovendien niets af aan het elegante uiterlijk.

Matthias Demacker ontvangt de Red Dot Award maandag 25 juni tijdens een speciale bijeenkomst in het Aalto Theater in het Duitse Essen. De winnende ontwerpen zijn vervolgens tot 23 juli te zien in het Red Dot Design Museum, Gelsenkirchener Strasse 181 in Essen. Tot die tijd is Origami onder meer te zien in de van Esch showroom in Goirle

Origami verscheen vorig jaar in de collectie van van Esch. Deze Nederlandse fabrikant is sinds 1972 gespecialiseerd in de productie van garderobesystemen en entreeaccessoires voor de project- en woninginrichting. In geheel Europa verkoopt van Esch haar producten via een netwerk van geselecteerde dealers.

 

bron:van Esch bv