Politie Haaglanden kijkt terug op een vrij drukke, maar beheersbare Oud en Nieuwviering. In Den Haag was het onder andere in de Delagoastraat, het Notenplein, het Molenwijk en de Betje Wolfstraat een tijdje onrustig. Dat gold ook voor Maasdijk,Ter Heijde, Zoetermeer en Stompwijk waar groepen jongeren geruime tijd overlast veroorzaakten. Eerder op de avond werd na aanleiding van wangedrag van de jeugd de vuurstapel aan de Laan van Waalhaven in Ypenburg met behulp van de ME weggehaald. In het Westland raakten twee collega’s licht gewond, een van hen is in het gezicht geslagen en de andere collega heeft last van zijn oog door het vuurwerk.

Politie Haaglanden heeft door middel van een strak beleid en actieve aanwezigheid op straat relatief veel verdachten aangehouden. In totaal zijn circa 150 verdachten aangehouden voor onder andere brandstichting, mishandeling, vernieling, niet voldoen aan bevel of vordering/ belediging en illegaal vuurwerk. Een nog onbekend aantal personenauto’s werd in regio Haaglanden in brand gestoken.
Een 19-jarige Hagenaar werd op 1 januari om 01:30 uur  aangehouden op de Zoutmanstraat in Den Haag. De man blies met vuurwerk een afvalbak op en werd vervolgens aangehouden. Hij was in het bezit van illegaal zwaar vuurwerk dat direct in beslag werd genomen
Een 27 jarige vrouw werd op 1 januari om 01:30 uur op de Trompstraat in Den Haag door twee verdachten belaagd. De vrouw sprak de mannen (22 en 24 jaar oud) aan die afvalbak en een fiets in de brand staken.  Een van de verdachten gooide vervolgens vanuit een jerrycan benzine over de totaal onthutste vrouw en liepen daarna weg. Surveillerende politieagenten konden korte tijd later de twee mannen in de directe omgeving aan houden. De vrouw kwam met de schrik vrij.
Op 1 januari om 04:00 uur werd een 22-jarige man uit Leidschendam op het Spui in Den Haag mishandeld. De man vroeg om een vuurtje en nadat hij een sigaret had gekregen om het vuurtje ‘over te nemen gooide hij per ongeluk de sigaret weg’. Hij werd vervolgens door een 24-jarige Hagenaar in elkaar geslagen en liep daarbij letsel op aan zijn gezicht. Enkele omstanders (vier mannen in de leeftijd van 18 tot 22 jaar) bemoeiden zich met de mishandeling en belemmerde de inmiddels gewaarschuwde politieagenten in hun werkzaamheden. Ook zij werden vervolgens aangehouden.
Op 1 januari om 07:00 uur werden op de Grote Markt in Den Haag twee verdachten (25 en 27) aangehouden. De mannen mishandelden een nog onbekende persoon. Politieagenten die polshoogte kwamen nemen hielden beide mannen aan. Zij verzetten zich tegen hun aanhouding en moesten worden gepeperd met pepperspray.

Op 1 januari om 03:00 uur werden op de Marktweg in Den Haag drie verdachten (49, 35 en 34 jaar oud) aangehouden. De verdachten waren betrokken bij een brandje dat door de brandweer werd geblust. Hierbij scholden zij het politiepersoneel dat de brandweer begeleidde. Hierop werd een van de mannen aangehouden waarna de andere twee de agenten belemmerden in hun werkzaamheden en vervolgens ook werden aangehouden.
Op 1 januari om 04:00 uur werden op de Zoutkeetsingel in Den Haag zeven Hagenaars aangehouden. De groep gedroeg zich zeer agressief tegen de politie en brandweer die een te grote brandstapel wilde blussen. Er werd met flessen en stenen gegooid. Na een korte charge werden de zeven raddraaiers aangehouden en keerde de rust weder. Een verdachte trachtte geboeid en wel in de consternatie te ontsnappen maar kon alsnog worden ingerekend. In de Jacob Catsstraat werden om 02:00 uur twee verdachten 52 en 26 jaar oud) aangehouden. De mannen gooiden een fles naar een passerende politieauto. Zij konden echter worden ingerekend maar ook zij verzette zich hevig tegen de politieagenten.
Op 1 januari om 04:30 uur werden op de Doedijnstraat in Den Haag twee verdachten (24 jaar oud) op heterdaad betrapt bij een woninginbraak. Gewaarschuwde agenten hielden de beide mannen aan in de woning. De buit bestond uit elf vuilniszakken met hennep. Nader onderzoek leverde een hennepkwekerij op die door de verdachten net was geoogst.
Op zondag 1 januari omstreeks 01.30 uur zijn in de Liszstraat in Den Haag twee jongemannen van 19 jaar, aangehouden voor mishandeling. Deze mannen worden er van verdacht kort daarvoor, vanuit een woning met een luchtdrukwapen op twee dames te hebben geschoten. De mannen zijn in de woning aangehouden waar ook het luchtdrukwapen werd aangetroffen.
Op zondag 1 januari om 03.10 uur zijn twee Haagse mannen in de leeftijd van 18 en 21 jaar aangehouden op het Tiranahof in Den Haag. Deze mannen worden er van verdacht, tuinmeubilair uit een tuin te hebben weggenomen en het vervolgens op het vreugdevuur te gooien.
Op zondag 1 januari omstreeks  01.50 zijn in de omgeving van de Betje Wolfstraat in Den Haag zijn zeven mannen en één vrouw aangehouden. Deze persoenen worden er van verdacht met stenen naar de politie te hebben gegooid.
Op zondag 1 januari om 01.30 uur is in de Loenensestraat in Den Haag een 25-jarige Hagenaar aangehouden. Deze man bevond zich in een grote groep feestvierende personen rond een vreugdevuur. Gezien het gevaar aldaar voor goederen en personenauto’s, werd er besloten om dit vuur te blussen. De groep was het hier kennelijk niet mee eens en keerde zich tegen de brandweermannen. Er werd gescholden en flessen kapot gegooid. De verdachte vond nodig om een brandweerman te slaan. Hij werd hierna direct door de aanwezige politie aangehouden.
Op zondag 1 januari om 03.15 uur zijn in de Rosseelstraat in Den Haag zes mannen in de leeftijd van 23 tot en met 33 jaar aangehouden. Nadat het vreugdevuur aldaar werd geblust en agenten verzochten aan de groep om zich te verwijderen voldeed men niet aan dit verzoek. Deze groep gedroeg zich recalcitrant naar de politie en zijn  aangehouden.
Op zaterdag 31 december om 20.55 uur is een 25-jarige man afkomstig uit Den Haag aangehouden op de Oude Haagweg in Den Haag ter hoogte van de Burgemeester Hovylaan. De man reed met zijn auto tegen een aldaar stilstaande bromfiets aan, waarop twee Haagse meisjes van 18 jaar zaten. De bromfiets kwam door de aanrijding met het voorwiel onder de auto terecht. De bestuurder reed gewoon door maar verloor echter na ongeveer 40 meter de macht over het stuur en kwam op de trambaan aldaar tot stilstand. De bestuurder is aangehouden en bleek onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De slachtoffers zijn met lichte verwondingen vervoerd naar een ziekenhuis maar konden na behandeling weer naar huis.
Een 25-jarige Hagenaar is in de Nieuwjaarsnacht aangehouden nadat hij op de Stuyvesantlaan in zijn woonplaats met een lawinepijl een gat in de geparkeerde auto had geblazen. Dit deed hij voor de ogen van enkele politiemensen in een onopvallende politieauto. In de kofferbak van de auto van de verdachte werd nog meer illegaal vuurwerk aangetroffen. Een 35-jarige Hagenaar die op de Laan van Nieuw Oost-Indie vuurwerk gooide naar passanten is hiervoor niet alleen aangehouden, maar heeft ook zijn voorraad van  meer dan 20 kilo mogen inleveren.
Een politieman die in zijn vrije tijd over de Prins Clauslaan in Den Haag reed heeft ervoor gezorgd dat in de nieuwjaarsnacht een dronken jongen (16) kon worden gepakt die een stuk metaal op de Utrechtse Baan had gegooid. De 16-jarige Hagenaar had een lamel van het ministerie van Buitenlandse Zaken gesloopt en deze rond 2.50 uur over de reling van de snelweg gegooid. Daarbij werden geen auto’s geraakt. De politieman zag dit gebeuren, kon zelf niet ingrijpen, maar waarschuwde wel zijn collega’s die de jongen konden aanhouden.
Zaterdag 31 december rond 18.15 uur werd vanuit een rijdende auto vuurwerk gegooid naar surveillerende politieagenten die in de Vlierboomstraat in Den Haag liepen. De twee verdachten, Hagenaars 19 en 22 jaar konden bij de Laan van Meerdervoort worden aangehouden. Bij de fouillering werd een traangasbusje, 18 xtc-pillen en vier lawinepijlen aangetroffen. Beide agenten hadden last van hun gehoor.
Een 23-jarige Hagenaar werd zaterdag 31 december rond 16.30 uur in de Haagse Koppelstokstraat aangehouden. Agenten zagen twee mannen lopen met allebei een autoband die bij het zien van de politieagenten er vandoor gingen. De 23-jarige kon vrij direct worden aangehouden, de ander verdween uit het zicht. Bij de insluitingfouillering bleek de man 123 xtc-tabletten, een aantal joints en losse Marihuana bij zich te hebben. Bij onderzoek in zijn woning werd een koffiemolen gevonden die – naar later bleek – gebruikt te worden voor het versnijden van cocaïne.
De politie hield zaterdag 31 december rond 14.00 uur in De Gaarde in Den Haag drie Hagenaars van 24, 30 en 42 jaar aan voor het mogelijk dealen van verdovende middelen. Bij de surveillance zagen agenten dat twee mannen zich verdacht ophielden bij de kruising van de A/de Gaarde. Het tweetal was blijkbaar op zoek naar iemand, keken steeds om zich heen  en hadden interesse voor elke voorbijganger. Korte tijd later stopte een automobilist . Een van hen stapte in en even later liepen beide mannen weg. Bij de fouillering werd bij de 42-jarige verdachte een vuurwapen aangetroffen.
bron:Politie Haaglanden