Van Til Interieur in Alkmaar ontving de Regio Alkmaar Promotie Award 2006. De bekendmaking van de onderscheiding vond dinsdagavond plaats tijdens het regio Alkmaar diner in de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar. De avond werd georganiseerd door de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk en de Kamer van Koophandel voor Noordwest-Holland.Van Til Interieur betaat al meer dan 100 jaar in Alkmaar.

 

Het juryrapport vermeldt onder meer het volgende:
“De prijswinnaar behoort tot de categorie familiebedrijven. Deze categorie ondernemingen is vaak sterk verweven met de nabije markt. Van Til Interieur maakt duidelijk dat dit op zich een goede startpositie is voor de verovering van een veel ruimere markt. Daarbij bieden de moderne communicatiemiddelen, zoals het internet zeker ongekende kansen. Echter, ook de meer traditionele communicatiemiddelen worden aangewend om het bedrijf onder de aandacht van de klanten te brengen. Meer dan 100 jaar is deze onderneming in de stad gevestigd. Momenteel is de 4e generatie in dit familiebedrijf actief. Bij de viering van het 100-jarig jubileum in 2004 is het bedrijf het predikaat Hofleverancier toegekend.

Het bedrijf heeft zich door de jaren heen als woonwinkel ontwikkeld tot een van de topzaken in ons land. De directie stelt zich ten doel met de enorme internationale wooncollectie ‘consequent de top van de markt te bedienen’. Een uitgekiende publieksstrategie, waarbij naast advertenties in landelijke dagbladen, radio en tijdschriften worden ingeschakeld, doet klanten uit het gehele land maar ook van over de landsgrens naar Alkmaar komen. Recreatief winkelen, waarbij de combinatie van een aankoop bij Van Til wordt gecombineerd met winkelbezoek aan de Alkmaarse binnenstad of een uitstapje in de regio. Het aanbod dat Van Til zijn klanten biedt draagt bij aan de uitstraling van de vestigingsmogelijkheden in de HAL-regio”.

Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk en de Kamer van Koophandel organiseren dit jaar voor de 15e keer de feestelijke avond voor ondernemers uit de regio en hun gasten (250 genodigden). Jaarlijks wordt tijdens deze avond de promotie-award ‘De Waaghals’ uitgereikt aan een onderneming of ondernemer die zich op bijzondere wijze heeft onderscheiden en daarmee de regio Alkmaar op de kaart heeft gezet.

bron:Gemeente Alkmaar