De bosbeheerders van Harderwijk en de buurgemeenten op de Noord-Veluwe gaan het illegaal motorcrossen in de bossen en natuurgebieden op de Noord-Veluwe krachtig aanpakken. Gemeentelijk beheerder buitengebied Roel Janssen en zijn collega's werken hierbij binnen het Groennetwerk Noord-Veluwe nauw samen met politie en Koninklijke Marechaussee.

Met Justitie zijn `tarieven' voor overtreders afgesproken. Een eerste overtreding kan al oplopen tot 250 euro, een tweede heterdaadje tot 375 euro. Bovendien kan het motorvoertuig in beslag worden genomen, in ieder geval bij een derde overtreding, maar ook als de verkeersveiligheid in gevaar is gebracht. Wandelaars moeten bijvoorbeeld een smal pad delen met een onverwacht voorbij razende motorcrosser. Bovendien heeft de natuur ernstig te leiden onder de crossactiviteiten. Beschadiging van de flora en verstoring van de fauna zijn vaak het gevolg.

De Noord-Veluwe biedt voldoende mogelijkheden voor legaal en veilig motorcrossen, aldus gemeenten en politie. De drie motorcrossverenigingen in de regio, in Ermelo, Heerde en Nunspeet, bieden crossliefhebbers de mogelijkheid om gebruik te maken van hun professionele crossbanen.

bron:Gemeente Harderwijk