Sanofi Pasteur MSD heeft bij het Europese bureau voor geneesmiddelenbeoordeling (European Medicines Agency, EMEA) een registratieaanvraag ingediend voor GARDASIL(r) , een quadrivalent vaccin tegen het humaan papillomavirus type 6,11,16 en 18 van Sanofi Pasteur MSD en Merck. GARDASIL(r) biedt  bescherming tegen de vier meest voorkomende types van het humaan papillomavirus (HPV) die
baarmoederhalskanker, voorstadia van baarmoederhalskanker en genitale wratten
veroorzaken.

Baarmoederhalskanker is in Europa de op à©à©n na belangrijkste doodsoorzaak door kanker onder jonge vrouwen tussen 15 en 44 jaar. Dagelijks overlijden er in Europa 40 vrouwen en jaarlijks in Nederland 200 vrouwen aan deze vorm van kanker.

In Europa wordt GARDASIL(r) op de markt gebracht door Sanofi Pasteur MSD. Vorige week heeft Sanofi Pasteur MSD bekend gemaakt dat Merck op 1 december 2005 een
registratieaanvraag heeft ingediend voor het vaccin bij de U.S. Food and Drug
Administration (FDA). Daarnaast heeft Merck aangekondigd in december 2005 en begin 2006 voor GARDASIL(r) registratie aan te vragen in Australië en in andere landen.

GARDASIL(r) bevindt zich, samen met nog twee andere vaccins, in de laatste fase van de ontwikkeling. In april 2005 heeft Sanofi Pasteur MSD een registratieaanvraag ingediend bij de EMEA voor ROTATEQ(r), een vaccin tegen het rotavirus dat uitdroging door ernstige diarree bij kinderen veroorzaakt, en in mei 2005 voor ZOSTAVAX(r), een vaccin voor de preventie van gordelroos en daarmee geassocieerde pijn.

Over Sanofi Pasteur MSD
Sanofi Pasteur MSD is een joint venture van Sanofi Pasteur, de vaccindivisie van
Sanofi-Aventis, en Merck & Co. Inc. Sanofi Pasteur MSD is het enige bedrijf in Europa
dat zich uitsluitend op vaccins richt, waarbij innovatie en expertise worden gecombineerd. Sanofi Pasteur MSD is in staat de onderzoeksexpertise van Sanofi Pasteur en Merck & Co. Inc., samen met hun teams over de hele wereld, in te zetten voor de ontwikkeling van nieuwe vaccins voor Europa, met als doel de bescherming tegen andere ziekten uit te breiden en bestaande vaccins te perfectioneren voor een betere acceptatie, werkzaamheid en verdraagbaarheid van vaccinatie.

bron:Sanofi pasteur msd