De politie waarschuwt inwoners van de provincie Groningen voor Engels sprekende oplichters, die proberen om mensen op slinkse wijze geld afhandig te maken.

Donderdagavond kwamen bij de politie zeven meldingen binnen van mensen die waren opgelicht. Inwoners van Haren (3x), Garmerwolde (2x), Groningen (1x) en Bedum (1x) werden door een reisbureau gebeld met de mededeling dat zij een vakantie hadden gewonnen naar de Caribean. Zij werden verzocht hun creditcardnummer door te geven. Mensen die dit niet wilden doen, werden na het eerste telefoontje verschillende keren teruggebeld. Anderen waren zo onfortuinlijk om het nummer van hun creditcard wel door te geven. Eà©n van de slachtoffers werd volgens eigen zeggen, terwijl hij nog aan het bellen was met ´het reisbureau', een groot geldbedrag in dollars lichter gemaakt. Het betreffende reisbureau bestaat uiteraard niet en wordt gebruikt om vertrouwen te wekken.

Waarschuwing
Aan alle benadeelden wordt geadviseerd om aangifte te doen. De politie waarschuwt voor de praktijken van deze Engels sprekende mensen, die zich uitgeven voor een reisbureau. Zij adviseert een ieder om nooit en te nimmer het creditcardnummer telefonisch af te geven. De politie inventariseert het aantal slachtoffers van het vermeende reisbureau. Meldingen over deze vorm van oplichting zijn inmiddels uit heel Nederland bij de politiekorpsen binnengekomen.

bron:politie Groningen

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular