Woensdag 6 juli rond 17 uur is er brand uitgebroken bij restaurant Texicana Plank Steak in de binnenstad van Hengelo. Hierop werd direct de brandweer gealarmeerd die uitrukte met 2 tankautospuiten. Tijdens het aanrijden kreeg de brandweer te horen dat het een uitslaande brand betrof aan de achterzijde van het pand. De brand is bestreden door het uitvoeren van een binnen- en een buitenaanval. Na 3 kwartier werd het sein brandmeester gegeven. De oorzaak van de brand was brand in de friteuse.

Bij het uitbreken van de brand hebben medewerkers van het restaurant zelf geprobeerd om de brand te blussen. Omdat dit niet lukte heeft de eigenaar de brandweer gealarmeerd die binnen enkele minuten ter plaatse was. Op het moment van de brand bevonden zich 15 personen in het pand. De medewerkers hebben direct het restaurant ontruimd. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Bij aankomst trof de brandweer een uitslaande brand aan, aan de achterzijde van het restaurant. De brand is van binnen en buiten bestreden door twee tankautospuiten en een hoogwerker. Om 17.45 uur was de brand onder controle.

De oorzaak was brand in de friteuse in de keuken van het restaurant. Het restaurant is compleet uitgebrand. Naast- en bovengelegen woningen en de naastgelegen horecagelegenheid hebben veel rookschade opgelopen. De Stichting Salvage zal vanavond de gehele schade opnemen.

bron:Gemeente Hengelo