Door 16 politiemensen van het politieteam Uden en van de districtsrecherche zijn dinsdag, woensdag en donderdag, in het kader van de actie 'nazomer' bezoeken ge-bracht aan een 15-tal adressen in het district.

De actie 'nazomer' was erop gericht om hennepkwekerijen in de verschillende gemeenten binnen het teamgebied Uden te ontmantelen. Bij de politie was de laatste tijd veel informatie binnengekomen over illegale hennepkwekerijen. Deze informatie is door de politie op verschillende manieren nagetrokken. Naar aanleiding hiervan zijn vijftien adressen bezocht in Uden, Schaijk, Zeeland, Odiliapeel en Reek.

Resultaat

Op zes adressen werd door de politiemensen geen hennepkwekerij aangetroffen. Op negen adressen werden in totaal 1953 hennepplanten en 8½ kilogram henneptoppen aangetroffen. Bij een woning werden naast een hennepkwekerij ook explosief materiaal en een gaspistool aangetroffen.
Bij de negen adressen waar een kwekerij of hennep werd aangetroffen zijn zeven personen aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Een 27-jarige man uit Mill is voor verder onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten.
In acht van de negen gevallen bleek, dat de stroom illegaal werd afgetapt. Ook hiervoor is proces-verbaal opgemaakt en wordt door de stroomleverancier een naheffing worden gedaan. Tegen de verdachten is een in een aantal gevallen een ontnemingsprocedure gestart. Dergelijke procedures worden opgestart om het financiële voordeel dat men heeft verkregen te ontnemen.
In de gemeenten waar een convenant is afgesloten tussen gemeente, politie en woningstichting, zullen ook deze laatste op de hoogte worden gebracht van het aantreffen van een hennepkwekerij.
 
bron:Politie Brabant-Noord