Maar liefst gemiddeld 30 procent van de teken in Europa is drager van de bacterie borrelia burgdorferi die verantwoordelijk is voor de sterk oprukkende ziekte van Lyme. Mogelijke oorzaken zijn een combinatie van klimaatverandering, ander natuurbeheer en het verbod op insecticiden. Muizen, reeën, vogels en knaagdieren zijn de transporteurs voor de teken. In België en Nederland raken - naar een voorzichtige schatting - vele tienduizenden mensen per jaar geïnfecteerd. Ook huisdieren worden meer en meer het slachtoffer.

Foute diagnoses:

Een groot probleem is de diagnose van de ziekte van Lyme.
Wanneer er geen sprake is van een rode kring op de huid, worden er bloedproeven genomen om antistoffen aan te tonen. Geen van de serologische testen is perfect. De diagnose op basis hiervan is in ongeveer 50 procent van de gevallen niet juist. Op grond van foute diagnoses worden veel onnodige onderzoeken op andere ziekten met vergelijkbare symptomen gedaan gepaard gaande met niet relevante behandelingen. De gevolgen voor de patiënt zijn van onderzoek naar onderzoek, van ziekenhuis naar ziekenhuis, van de ene specialist naar de andere, terwijl de ziekte van Lyme genadeloos toeslaat en hij/zij alsmaar zieker wordt en moeilijker te genezen valt. Het lijkt meer regel dan uitzondering te zijn.

Meten is weten :

Dagelijks geconfronteerd met wanhopige patiënten die aan bed gekluisterd zijn, zich op krukken of in rolstoelen voortbewegen en arbeidsongeschikt dreigen te worden, hebben de importeur en de fabrikant van de bekende TRIX lassopincet (de veilige tekenverwijderaar met de lus) het initiatief genomen rechtstreeks onderzoek op de teek sterk te bevorderen.

Tekentest , snel en eigentijds :

In nauwe samenwerking met het in genetisch onderzoek gespecialiseerde Zweedse laboratorium VITADIX (www.vitadix.com) is een accurate, razendsnelle, maar ook betaalbare DNA test ontwikkeld. Grote hoeveelheden teken kunnen nu in een zà©à©r kort tijdsbestek geanalyseerd worden op de aanwezigheid van de bacterie Borrelia Burgdorferi. De analyse-test is, zonder tussenkomst van medici, voor een ieder beschikbaar.
De uitslag laat niet lang op zich wachten en kan snel op internet bekeken kan worden.

Via artsen en specialisten:

Bent u gebeten door een besmette teek dan is de kans groot dat u geïnfecteerd bent, ook al vertoont u (nog) geen symptomen. De Tick Infection Check methode stelt artsen en specialisten nu beter in staat te diagnosticeren, de waarschijnlijkheid van een besmetting te bepalen en in zo'n geval veel sneller een gericht behandelplan op te stellen.

In bos,duin en hei:

De test biedt overheden en anderen de mogelijkheid om zà©à©r snel en op ieder gewenst moment de populatie en de graad van besmetting in een bepaald gebied in kaart te brengen. Zeker voor recreanten zoals kampeerders, wandelaars, buitensporters en natuurliefhebbers is het zeer nuttig om te weten waar en wanneer verhoogd risico gelopen wordt.

Verkrijgbaarheid:

In de verpakking van de Trix tekenlasso - verkrijgbaar bij onder meer drogisterijen, apotheken, huis- en dierenartsen, als ook dierenspeciaalzaken en buitensportwinkels, zit een opdrachtformulier met een uniek identificatie/opdrachtnummer en een speciaal buisje waarin à©à©n of meerdere teken kunnen worden gedaan. Het is alleen nog maar een kwestie van op de post doen en na enkele dagen zelf het resultaat via internet binnenhalen. Ook kan het opdrachtformulier via Internet gedownload worden.

bron:Coda

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular