Tijdens een drukbezochte netwerkborrel op het Haagse Binnenhof dat door Bibi de Vries, namens de Tweede-Kamerfractie van de VVD op 21 november jl. werd georganiseerd, ontving Rian van Velzen, oprichter en directeur van Nature's Choice, de Federatie Zakenvrouwen Award 2005 uit handen van fractie voorzitter Jozias van Aartsen. Als oud-minister van Landbouw roemde Van Aartsen de buitengewone ondernemerskwaliteiten van deze Brabantse boerendochter.

De Federatie Zakenvrouwen Award is een onderscheiding voor een veelbelovende vrouwelijke ondernemer, die fundamenten heeft gelegd voor haar bedrijf en nu investeert in de op- en uitbouw ervan. Daarmee is zij duidelijk een vrouw op weg naar de top! Met deze award wil de Federatie Zakenvrouwen op concrete wijze een voorbeeld tonen voor veel (toekomstige) vrouwelijke ondernemers.

In Nederland beginnen drie keer zoveel vrouwen als mannen voor zichzelf. Daardoor groeit het aantal vrouwelijke ondernemers nationaal snel. Omdat vaak de wens prevaleert arbeid en zorg te combineren, kiezen veel vrouwen er bewust voor om niet te groot te worden. Maar er zijn uitzonderingen. Rian van Velzen is daar een uitstekend voorbeeld van.

De nu 39-jarige Rian van Velzen heeft Nature's choice in 1994 laten ontstaan uit een
kersenpit ... Het bedrijfsfundament ligt bij de uitvinding en de introductie van 'De
Hittepit', een kussen gevuld met kersenpitten die na verhitting in magnetron/oven warmte en pijnverlichting kan brengen. Op 28-jarige leeftijd benaderde Rian van Velzen  vanuit haar woonhuis met verve de markt met deze innovatie. Ze is een snelle denker en in haar communicatie-uiting is ze direct en kernachtig. Ze is zeer resultaatgericht met als gevolg dat in de loop van de jaren andere vernieuwende healthware en bodycare producten volgden. De groei resulteert anno 2005 in een productie-, verkoop- en marketingbedrijf op het gebied van relaxproducten en cosmetica. Het aantal medewerkers is uitgegroeid naar 30 en het bedrijf exporteert wereldwijd naar 18 landen. Rian van Velzen-Bastiaansen is getrouwd en heeft 3 jonge kinderen.

De bijeenkomst op het Binnenhof was drukbezocht. Onder de noemer 'Anders dan Anders' voerden vrouwelijke ondernemers van de Federatie Zakenvrouwen de boventoon en lieten duidelijk merken dat zij de Nederlandse economie met daadkracht en verve ondersteunen. Een aantal van hen etaleerden hun product vanuit begrippen als: techniek, innovatie, export en op en top vrouwelijk.

De Federatie Zakenvrouwen is in 2003 ontstaan vanuit de behoefte van een aantal
vrouwelijke ondernemersnetwerken om krachten en kwaliteit te bundelen. Als overkoepelend orgaan stelt de Federatie zich ten doel de positie van vrouwelijke ondernemers en managers te versterken. Deze professionele en zich inmiddels dynamisch ontwikkelende organisatie wordt door haar geheel eigen, authentieke en onconventionele aanpak steeds meer gezien als een representatieve gesprekspartner van overheden, economische en maatschappelijke belangenorganisaties. Het groeiende aantal aangesloten netwerken en de synergie daarvan maakt de Federatie Zakenvrouwen tot een inspirerende koepelorganisatie die vanuit zeven kernwaarden opereert: krachtenbundeling, politieke uitstraling, professionaliteit, fun, maatschappelijk verantwoord ondernemen, gunnen en netwerken.

De uitreiking werd gesponsord door de VVD aangezien ondernemers de natuurlijke achterban van de VVD vormen.

bron:Federatie Zakenvrouwen.