Tijdens de vergadering van 8 december 2005 neemt de Ledenraad van de KNLTB een besluit over de voordracht van het bondsbestuur om de heer Richard Krajicek te benoemen tot bestuurslid van de KNLTB met als aandachtsgebied toptennis. Het huidige bestuurslid toptennis, de heer Just Barth, treedt op 8 december 2005 af. Zoals bekend heeft Richard Krajicek grote ervaring binnen het toptennis. Daarnaast heeft hij grote maatschappelijke betrokkenheid getoond via de Richard Krajicek Foundation.

Richard Krajicek (1971) is van grote betekenis voor het Nederlandse tennis. Hij stond als proftennisser jarenlang in de mondiale top-10 met als hoogste ranking een vierde plaats. Hij veroverde zeventien titels in het enkelspel, waaronder Wimbledon in 1996, en verdedigde ons land tal van keren in de Davis Cup. Tegenwoordig is hij onder meer directeur van het ABN AMRO World Tennis Tournament.

In 1997 richtte hij de Richard Krajicek Foundation op, die zich inspant om sportieve activiteiten te stimuleren voor jongeren in wijken met beperkte mogelijkheden. Zijn ervaring en zijn huidige activiteiten sluiten goed aan bij de verantwoordelijkheden van het bestuurslid toptennis.

bron:KNLTB

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular