De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft dinsdag 21 maart 2006 het rijbewijs ingevorderd van een Duitse automobilist. De 38-jarige inwoner van Minden reed op de rijksweg A73 ter hoogte van Venlo met 179 km/uur door de radar. Ter plaatse bedroeg de maximum snelheid 120 km/uur. De snelheidscontrole maakte deel uit van twee verkeerscontroledagen op de rijksweg A73. In totaal zijn er 820 bestuurders bekeurd. Drie personen zijn aangehouden in verband met openstaande boetes, tanken zonder betalen en illegaal verblijf in Nederland.

Maandag 20 en dinsdag 21 maart 2006 controleerde de Verkeerspolitie, unit Maasbracht, met 18 medewerkers op de A73 ter hoogte van Venlo. Van de 768 snelheidovertreders zijn 28 bestuurders staande gehouden. De overige bestuurders krijgen binnenkort bericht hiervan thuis. Een in de omgeving van Uden illegaal verblijvende Poolse man is aangehouden omdat hij illegaal arbeid verrichte bij een bedrijf in Uden. Deze zaak is overgedragen aan de Arbeidsinspectie. De Arbeidsinspectie zal een onderzoek instellen en heeft op voorhand een boete van 8000 euro opgelegd aan het bedrijf.
Naast de snelheidsovertredingen vielen er twaalf bekeuringen voor overschrijden van de aslast, waarvan de hoogste overschrijding 36% bedroeg. Tien bestuurders moesten ter plaatse hun lading overladen in een ander voertuig. Twee bestuurders reden zonden rijbewijs, een aanhangwagen had geen kentekenbewijs, tien bestuurders konden hun rijbewijs niet tonen, twee keer was een kenteken onleesbaar, vier keer was er sprake van scherp uitstekende lading, vijf keer bestond er gevaar voor afvallende lading, één trekker en oplegger was te lang, één voertuig was voorzien van een gladde band, één bestuurder telefoneerde met de telefoon in de hand, negen bestuurders droegen geen autogordel, één bestuurder hield onvoldoende afstand en één bestuurder stond zonder noodzaak stil op de vluchtstrook.
Eén persoon is aangehouden in verband met openstaande boetes ten bedrage van 220 euro. Op de terugweg hield de Verkeerspolitie een 35-jarige inwoner uit Geldrop aan in verband met het tanken zonder betalen. Hij stond bekend als veelpleger.
 
bron:KPLD