Zondagnacht heeft de politie van twee bestuurders het rijbewijs ingevorderd omdat ze na alcoholgebruik achter het stuur zaten. In alle gevallen is proces-verbaal opgemaakt en werd een rijverbod opgelegd.

Leeuwarden: rijbewijs kwijt na alcoholgebruik
De politie heeft maandag het rijbewijs van een 39-jarige inwoner van Leeuwarden ingevorderd, nadat hij met alcohol op achter het stuur had gezeten. Hij werd met zijn personenauto omstreeks 00.30 uur gecontroleerd op de Prins Hendrikstraat. Hij rook naar alcohol. Aan het bureau mislukte een blaasproef, waarna een bloedproef werd genomen. De verdachte kreeg naast de invordering een rijverbod en er wordt proces-verbaal opgemaakt.
 Oosterwolde: rijbewijs kwijt na aanrijding en alcohol De politie heeft maandag het rijbewijs van een beginnend bestuurder, een 21-jarige jongeman uit Beilen, ingevorderd. De verdachte was met een personenauto tegen een lantaarnpaal op de Ybenhaer gereden. Aan  het bureau blies de verdachte 725 ug/l. Naast de invordering kreeg hij een rijverbod en er wordt proces-verbaal opgemaakt. 
 
bron:Politie Friesland