De politie van het korps Brabant-Noord heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op diverse plaatsen in extra controle op het gebruik van alcohol in het verkeer gehouden. Helaas bleek in diverse gevallen dat deze controle meer dan nodig was.

's-Hertogenbosch - Vrijdagavond is in de Pettelaarseweg in Den Bosch een 64-jarige man uit Udenhout aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van vijf uur en er is proces-verbaal opgemaakt. Een 56-jarige automobilist uit Delft kreeg op dezelfde locatie een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal vanwege het rijden onder invloed.
Vrijdagnacht is in de Aartshertogenlaan in Den Bosch een 30-jarige vrouw uit Boxtel aangehouden. De automobiliste raakte op de kruising ter hoogte van de Rompertsebaan betrokken bij een aanrijding met een andere auto. Niemand raakte hierbij gewond. De vrouw bleek zwaar onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de automobiliste is ingevorderd. Zij kreeg een rijverbod van acht uur. Later deze nacht is op de Citadellaan in Den Bosch eveneens het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige Bosschenaar. De automobilist kreeg een rijverbod van zeven uur.

Uden - In de nacht van vrijdag op zaterdag is in de Land van Ravensteinstraat een 32-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De fietser verkeerde zwaar onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de Udenaar is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van elf uur.

Vlijmen - Vrijdagnacht is in de Wolput een 31-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De automobilist raakte de macht over het stuur kwijt en kwam tot stilstand tegen een paal. De Vlijmenaar verkeerde onder invloed van alcohol. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en er is proces-verbaal opgemaakt.
Oss - Later deze nacht is in de Koornstraat een 39-jarige man uit Macharen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg eveneens een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal
 
bron:Politie Brabant Noord